fbpx

Σπιτικά Nuggets Κοτόπουλου!!

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Χρόνος Μαγειρέματος

Εύκολο

Δυσκολία

4

Μερίδες

Σπιτικά Nuggets Κοτόπουλου!!

Θέλεις τα πιο τραγανά και αφράτα σπιτικά nuggets κοτόπουλου; Αυτή είναι η συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!  Με λίγα υλικά και απλά βήματα, φτιάχνουμε λαχταριστά nuggets που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα έτοιμα του εμπορίου. Ιδανικά για παιδικά γεύματα, σχολικά σνακ ή για να τα απολαύσεις με τις αγαπημένες σου σος.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 αυγα (μεγ. μέγεθος)
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή panko για πιο τραγανό αποτέλεσμα)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά, για extra γεύση)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • Αλάτι & πιπέρι

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα (ή λίγο ελαιόλαδο για ψήσιμο στο φούρνο)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια, περίπου 3×3 εκ. για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  3. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη.
  5. Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς.

Για τηγάνι: Ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να είναι πλήρως ψημένα.

Για φούρνο: Τοποθετούμε τα nuggets σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20–25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα ντομάτας, μουστάρδα ή γιαούρτι-μαγιονέζα dip.

Tips
Για extra τραγανό αποτέλεσμα στο φούρνο, χρησιμοποιήστε panko αντί για φρυγανιά.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κάρυ ή μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.
Καταψύξτε τα παναρισμένα nuggets πριν το ψήσιμο για 2–3 μήνες. Ψήνονται κατευθείαν από την κατάψυξη.

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top