20'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Μαγειρέματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Σπιτικά Nuggets Κοτόπουλου!!
Θέλεις τα πιο τραγανά και αφράτα σπιτικά nuggets κοτόπουλου; Αυτή είναι η συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια! Με λίγα υλικά και απλά βήματα, φτιάχνουμε λαχταριστά nuggets που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα έτοιμα του εμπορίου. Ιδανικά για παιδικά γεύματα, σχολικά σνακ ή για να τα απολαύσεις με τις αγαπημένες σου σος.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 2 αυγα (μεγ. μέγεθος)
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή panko για πιο τραγανό αποτέλεσμα)
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά, για extra γεύση)
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα (ή λίγο ελαιόλαδο για ψήσιμο στο φούρνο)
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια, περίπου 3×3 εκ. για ομοιόμορφο ψήσιμο.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σε τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη.
- Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς.
Για τηγάνι: Ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να είναι πλήρως ψημένα.
Για φούρνο: Τοποθετούμε τα nuggets σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20–25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα ντομάτας, μουστάρδα ή γιαούρτι-μαγιονέζα dip.
Tips
Για extra τραγανό αποτέλεσμα στο φούρνο, χρησιμοποιήστε panko αντί για φρυγανιά.
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κάρυ ή μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.
Καταψύξτε τα παναρισμένα nuggets πριν το ψήσιμο για 2–3 μήνες. Ψήνονται κατευθείαν από την κατάψυξη.