fbpx

Αφράτα Πασχαλινά Τσουρέκια με Ίνες Χωρίς Μίξερ

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

150'

Χρόνος Αναμονής

50'

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

3

Κομμάτια

Φτιάξτε Φέτος το Πάσχα τα πιο νόστιμα και αφράτα γεμάτα ίνες Πασχαλινά τσουρέκια! όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και Πεντανόστιμο τσουρέκι με Ινες!!! Το πιο σημαντικό απο όλα είναι οτι κρατάνε Μέρες!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το προζύμι

  • 100 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 50 γρ νωπή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 150 γρ νερό

Για την ζύμη

  • 680 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 280 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ νερό
  • 2 μεσαία αυγά
  • 130 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 γρ μαστίχα
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κακουλέ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη

Για το άλειμμα 

  • 1 αυγό
  • Σουσάμι  

Ταψί 25χ35

Εκτέλεση

 

  1. Φτιάχνουμε το προζύμι και σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , τις νωπές μαγιές, την ζάχαρη και το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην έχει σβόλους το μείγμα.
  2. Κάνουμε στόφα τον φούρνο (τον ανοίγουμε στους 100 c στις αντιστάσεις για 1 λεπτό στην συνέχεια τον κλείνουμε κοιτάμε να μην καίει η σχάρα )και βάζουμε μέσα το προζύμι να φουσκώσει(περίπου15-20 λεπτά).
  3. Όσο φουσκώνει το προζύμι συνεχίζουμε με τα μυρωδικά.
  4. Στον πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα(4 δάκρυα),το κακουλέ, το μαχλέπι ,την βανιλίνη, το αλάτι και την μισή ποσότητα της ζάχαρης και χτυπάμε πολύ καλά.
  5. Αφού γίνουν σκόνη τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά, το νερό , το ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Βάζουμε το προζύμι εφόσον έχει ενεργοποιηθεί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
  8. Παίρνουμε το αλεύρι για τσουρέκι και το προσθέτουμε σταδιακά ζυμώνοντας πολύ καλά.
  9. Μόλις ρίξουμε το αλεύρι και έχουμε μια εύπλαστη ζύμη αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά με δόσεις κάθε φόρα το λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)ζυμώνοντας να απορροφάει κάθε φορά η ζύμη το βούτυρο.
  10. Αφού το ρίξουμε όλο πλάθουμε την ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα και την βάζουμε να ξεκουραστεί κάνοντας τον φούρνο στόφα όπως και στο προζύμι μέχρι να διπλασιαστεί.
  11. Μόλις διπλασιαστεί μετράμε και κόβουμε το ζυμάρι σε 9 μπαλάκια των 185 γρ
  12. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά.
  13. Μετά από 10 λεπτά ανοίγουμε σε φυτίλια ένα ένα τα μπαλάκια και πλάθουμε σε πλεξούδα με 3 φυτίλια κάθε φορά το κάθε τσουρέκι.
  14. Βάζουμε στριμωχτά και τα 3 τσουρέκια σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. με λαδόκολλα να διαχωρίζει το ένα δίπλα στο άλλο.
  15. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
  16. Αφού φουσκώσουν πολύ καλά τα αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε σουσάμι.
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.( Να προσθέσω οτι μπορεί να αλλάξει ο χρόνος ψησίματος ανάλογα με το φούρνο σας)
  18. Μόλις ψηθούν τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Τα Πασχαλινά μας τσουρέκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε γεμάτα ίνες και τόσο αφράτα και γευστικά που θα είναι τα καλύτερα τσουρέκια που έχετε φτιάξει ποτέ σας

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!

5/5

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top