30'
Χρόνος Εκτέλεσης
3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Κομμάτια
Θα σας δείξω πως να φτιάξετε επαγγελματικά ψωμάκια στο σπίτι σας βήμα βήμα !Τα παιδιά σας θα τρελαθούν θα τα φτιάχνετε συνέχεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι + –
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 50 γρ νωπή μαγιά
- 550 γρ νερό χλιαρό
- 30 γρ ελαιόλαδο
Προαιρετικά
- 1 αυγο
- 2 κτσ γάλα
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 550 γρ χλιαρό νερό , 1 κτσ ζάχαρη , 30 γρ ελαιόλαδο , 50 γρ νωπή μαγιά.
- Την διαλύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και προσθέτουμε την μισή σχεδόν ποσότητα από το αλεύρι ώσπου να γίνει ένας χυλός.
- Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
- Μετά από 15 λεπτά αφού έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά προσθέτουμε 1,5 κτγ αλάτι και την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι σίγα σιγά (συνολικά 1 κιλό).
- Το βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα σε μέτρια και μετά σε δυνατή για 20 λεπτά συνολικό χρόνο
- Μόλις περάσει ο χρόνος το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες.
- Αφού φουσκώσει καλά η ζύμη την παίρνουμε και την δουλεύουμε λίγο πάνω στον πάγκο.
- Την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ και στην συνέχεια αφού τα ανοίξουμε με τον πλάστη τα διπλώνουμε και τα πατάμε στις άκρες.
- Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40 λεπτά.
- Τα αλείφουμε με αυγό και 2 κτσ γάλα το καθένα ξεχωριστά και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 25-30 λεπτά στους 180 c
Τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα τόσο νόστιμα και αφράτα ιδανικά για σάντουιτσς που θα τα φτιάχνετε συνέχεια
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο!!