10'
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
1 ώρα
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
6
Σταφιδόψωμα
Αφράτα Σταφιδόψωμα χωρίς μίξερ για όλη την οικογένεια!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ (2,5 κουπες)
- 250 γρ νερό (1 κούπα)
- 100 γρ ζάχαρη (1/2 κούπα)
- 8 γρ ξηρή μαγιά (2 κτγ)
- 1 κτγ κανέλα
- 1/4 κτγ γαρίφαλο
- 60 γρ σταφίδες (1/2 κούπα)
- 20 γρ λιωμένο βούτυρο (2 κτσ)
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
- 1 κτγ μέλι+2 κτσ νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλα΄με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε την κανέλα , το γαρίφαλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγα σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να το απορροφήσει η ζύμη.
- Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε την ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια των 140 γρ. και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ με λαδόκολλα.
- Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
- Τα αλείφουμε με το μελόνερο από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.
- Τα πιο αφράτα σταφιδόψωμα έναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Ιδανικο σνακ για το σχολείο ή τη δουλειά!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :