fbpx

Αφράτη Βασιλόπιτα με αρώματα Τσουρεκιού μόνο με μία κούπα!!

5 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

60'-70'

Χρόνος Ψησίματος

8-10

Κομμάτια

Αφράτη Βασιλόπιτα με αρώματα Τσουρεκιού μόνο με μία κούπα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ

  • 400 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει (2,5 κούπες)
  • 5 μέτρια αυγά
  • 130 γρ. ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
  • 120 γρ. Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (1/2 κούπα)λιωμένο
  • 150 γρ. Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ (1/2 κούπα)
  • 300 γρ. Ζάχαρη (1.5 κούπα)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 γρ. Μαστίχα (3-4 δάκρυα)
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 βανιλίνη

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

Φόρμα 26 εκ.

www.olympos.gr

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ, το ξύσμα πορτοκάλι, τα αυγά, το ηλιέλαιο, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  3. Στο πολυκόφτη ρίχνουμε τη μαστίχα, το μαχλεπι, το κακουλέ, τη βανιλίνη και από τα 300 γρ. ζάχαρη προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλέθοντας πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα την υπόλοιπη ζάχαρη, τα μπαχαρικά που αλέσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  5. Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποηθεί το μείγμα.
  6. Σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. που έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο προσθέτουμε το μείγμα και ρίχνουμε το φλουρί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 60-70 λεπτά.
  8. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και έπειτα αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα αφήνοντας την, να κρυώσει τελείως.
  9. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο και η πιο αφράτη Βασιλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

Καλή σας επιτυχία!!

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN