30'
Χρόνος Εκτέλεσης
5 ώρες
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Φτιάξτε ένα διαφορετικό Μιλφέιγ με φανταστική κρέμα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγών
- 140 γρ αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 100 γρ βούτυρο
Για την ζύμη - 2 φύλλα σφολιάτας (850 γρ)
- Λίγη άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα από κεράσια - 400 γρ κεράσια
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ νερό
- 2 κτσ αλεύρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε 800 μλ γάλα με 250 γρ ζάχαρη
- Όσο βράζει το γάλα σε ένα μπολ θα ρίξουμε τους κρόκους το γάλα και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε μαζί με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός η ένα αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε λίγο απο το ζεστό γάλα μέσα στο κρύο μείγμα και έπειτα σιγά σιγά το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα!
- Ανακατεύουμε με το μίξερ η με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει σε κρέμα και να βγάλει τις πρώτες μπουρμπουλήθρες
- Τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.
- Αφού δέσει η κρέμα ρίχνουμε τις βανιλίνες και θα την βάλουμε σε ένα μπολ όπου θα σκεπάσουμε με μια μεμβράνη όπου θα εφάπτεται πάνω την κρέμα! Και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Κόβουμε την σφολιάτα σε 8 ίσα Ορθογώνια κομμάτια
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνεια τις σφολιάτας και τρυπάμε με ένα πιρούνι .
- Ψήνουμε στον αέρα στους 190 c για 15 με 20 λεπτά ανάλογα ο φούρνος.
- Στην συνέχεια ψήνουμε και τα άλλα 4 κομμάτια . Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι 18 εκ ρίχνουμε 400 γρ καθαρισμένα κεράσια με 200 γρ ζάχαρη και 100 γρ νερό
- Βράζουμε για 3- 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ( Προσοχή Αφρίζει) ξαφρίζουμε όταν απαιτείτε.
- Στραγγίζουμε με μια σίτα τα κεράσια και δένουμε με 2 κτσ αλεύρι Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο νεράκι μέχρι να πετύχουμε την σύσταση που θέλουμε.
- Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά μέχρι να γίνει σαντιγί
- Ξεσκεπάζουμε την κράμα βανίλιας απο το ψυγείο και την αφρατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την σαντιγί με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις για να μην χάσουμε τον όγκο απο την κρέμα!
- Στρώνουμε τις σφολιάτες σε ένα ταψί 25χ50 απλώνουμε πρώτα σε όλη την επιφάνεια την κρέμα με τα κεράσια και έπειτα την κρέμα βανίλια!
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τέλος βάζουμε τριμμένη σφολιάτα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσουν όλα τα Υλικά!!!