fbpx

Αφράτο και Πεντανόστιμο Μιλφέιγ με κεράσια!!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

5 ώρες

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Φτιάξτε ένα διαφορετικό Μιλφέιγ με φανταστική κρέμα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την κρέμα

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 140 γρ αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ βούτυρο
    Για την ζύμη
  • 2 φύλλα σφολιάτας (850 γρ)
  • Λίγη άχνη ζάχαρη
    Για την κρέμα από κεράσια
  • 400 γρ κεράσια
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ νερό
  • 2 κτσ αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε 800 μλ γάλα με 250 γρ ζάχαρη
  2. Όσο βράζει το γάλα σε ένα μπολ θα ρίξουμε τους κρόκους το γάλα και το αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε μαζί με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός η ένα αυγοδάρτη.
  4. Ρίχνουμε λίγο απο το ζεστό γάλα μέσα στο κρύο μείγμα  και έπειτα σιγά σιγά το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα!
  5. Ανακατεύουμε με το μίξερ η με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει σε κρέμα και να βγάλει τις πρώτες μπουρμπουλήθρες 
  6. Τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να δέσει καλά η κρέμα. 
  7. Αφού δέσει η κρέμα ρίχνουμε τις βανιλίνες  και θα την βάλουμε σε ένα μπολ όπου θα σκεπάσουμε με μια μεμβράνη όπου θα εφάπτεται πάνω την κρέμα! Και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  8. Κόβουμε την σφολιάτα σε 8  ίσα Ορθογώνια κομμάτια 
  9. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνεια τις σφολιάτας και τρυπάμε με ένα πιρούνι .
  10. Ψήνουμε στον αέρα στους 190 c για 15 με 20 λεπτά  ανάλογα ο φούρνος.
  11. Στην συνέχεια ψήνουμε και τα άλλα 4 κομμάτια .                                                                          Για το σιρόπι
  12. Σε ένα κατσαρολάκι 18 εκ ρίχνουμε 400 γρ καθαρισμένα κεράσια με 200 γρ ζάχαρη και 100 γρ νερό
  13. Βράζουμε για 3- 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ( Προσοχή Αφρίζει) ξαφρίζουμε όταν απαιτείτε.
  14. Στραγγίζουμε με μια σίτα τα κεράσια και δένουμε με 2 κτσ αλεύρι Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο νεράκι μέχρι να πετύχουμε την σύσταση που θέλουμε.
  15. Ρίχνουμε τα  κεράσια μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε όλα μαζί.
  16. Σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά μέχρι να γίνει σαντιγί 
  17. Ξεσκεπάζουμε την κράμα βανίλιας απο το ψυγείο και την αφρατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός 
  18. Προσθέτουμε σιγά σιγά την σαντιγί με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις για να μην χάσουμε τον όγκο απο την κρέμα! 
  19. Στρώνουμε τις σφολιάτες σε ένα ταψί 25χ50 απλώνουμε πρώτα σε όλη την επιφάνεια την κρέμα με τα κεράσια και έπειτα την κρέμα βανίλια!
  20. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και τέλος βάζουμε τριμμένη σφολιάτα.
  21. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσουν όλα τα Υλικά!!! 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top