fbpx

Η Αγαπημένη μου Κοτόπιτα!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

55'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολη

Δυσκολία

10

Μερίδες

Η Αγαπημένη μου Κοτόπιτα!! - 100% επιτυχία στην γεύση

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη:

  • 150 γρ νερό
  • Παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 450 γρ φύλλο για πίτες

Για τη γέμιση:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 5 μανιτάρια
  • Παρθένο ελαιόλαδο
  • 400 γρ βρασμένο στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 22%λιπαρά
  • 30 γρ αλεύρι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 150 γρ μίξη 3 τυριών

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια το κρεμμύδι, την πράσινη, την κόκκινη, την κίτρινη πιπεριά και τα 5 μανιτάρια
  2. Σ ένα τηγάνι βάζουμε παρθένο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3΄ λεπτά
  3. Ρίχνουμε τα 400 γρ. βρασμένο στήθος κοτόπουλο, 200 γρ. ζωμό λαχανικών,200 γρ. κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε 30 γρ. αλεύρι και μαγειρευουμε για 2 λεπτα. Έπειτα αποσύρουμε απ τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, 1,5 κτγ. αλάτι, 150 γρ. μίξη 3 τυριών και ανακατεύουμε
  6. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι
  7. Σ ένα μπολ  ρίχνουμε 150γρ. νερό, παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι κι ανακατεύουμε 
  8. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 32×25 και στρώνουμε κάτω 6 φύλλα έτοιμα, έτσι ώστε να εξέχουν απ τα τοιχώματα του ταψιού ραντίζοντας τα ένα ένα με το νερό , το λάδι και το αλάτι.
  9. Μετά το 6ο φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση και  τη στρώνουμε ομοιόμορφα 
  10. Γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και στρώνουμε από πάνω αλλά 5 τα οποία ραντίζουμε και πάλι ένα ένα, γυρνώντας τα προς τα μέσα (αγκαλιάζοντας τα υπόλοιπα από κάτω)
  11. Κόβουμε σε κομμάτια και Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c στον αέρα για 50-55′ λεπτά

Καλή σας επιτυχία!! 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top