30'
Χρόνος Εκτέλεσης
55'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολη
Δυσκολία
10
Μερίδες
Η Αγαπημένη μου Κοτόπιτα!! - 100% επιτυχία στην γεύση
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη:
- 150 γρ νερό
- Παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- 450 γρ φύλλο για πίτες
Για τη γέμιση:
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 5 μανιτάρια
- Παρθένο ελαιόλαδο
- 400 γρ βρασμένο στήθος κοτόπουλου
- 200 γρ ζωμός λαχανικών
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 22%λιπαρά
- 30 γρ αλεύρι
- Λίγο πιπέρι
- 1,5 κτγ αλάτι
- 150 γρ μίξη 3 τυριών
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια το κρεμμύδι, την πράσινη, την κόκκινη, την κίτρινη πιπεριά και τα 5 μανιτάρια
- Σ ένα τηγάνι βάζουμε παρθένο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3΄ λεπτά
- Ρίχνουμε τα 400 γρ. βρασμένο στήθος κοτόπουλο, 200 γρ. ζωμό λαχανικών,200 γρ. κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε 30 γρ. αλεύρι και μαγειρευουμε για 2 λεπτα. Έπειτα αποσύρουμε απ τη φωτιά.
- Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, 1,5 κτγ. αλάτι, 150 γρ. μίξη 3 τυριών και ανακατεύουμε
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι
- Σ ένα μπολ ρίχνουμε 150γρ. νερό, παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι κι ανακατεύουμε
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 32×25 και στρώνουμε κάτω 6 φύλλα έτοιμα, έτσι ώστε να εξέχουν απ τα τοιχώματα του ταψιού ραντίζοντας τα ένα ένα με το νερό , το λάδι και το αλάτι.
- Μετά το 6ο φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα
- Γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και στρώνουμε από πάνω αλλά 5 τα οποία ραντίζουμε και πάλι ένα ένα, γυρνώντας τα προς τα μέσα (αγκαλιάζοντας τα υπόλοιπα από κάτω)
- Κόβουμε σε κομμάτια και Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c στον αέρα για 50-55′ λεπτά
Καλή σας επιτυχία!!