fbpx

Αφράτο Πολύσπορο Ψωμί Ολικής άλεσης!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

1-2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

50'-55'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

1

Ψωμί

Αφράτο Πολύσπορο Ψωμί Ολικής άλεσης!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ bio αλεύρι ολικής (3,5 κούπες)
  • 300 γρ χλιαρό νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 9 γρ ξηρή μαγιά (1 κτσ)
  • 1 κτσ bio σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κτσ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ bio λιναρόσπορος
  • 1 κτσ bio κολοκυθόσπορος

 


φόρμα 20χ11

Βρες Όλα τα Υλικά της Συνταγής με 𝟓% Έκπτωση στα Υγιεινά Τρόφιμα της 𝐆𝐲𝐦𝐁𝐞𝐚𝐦 👉 https://bit.ly/3h8WS6s ‼ Εκπτωτικός Κωδικός: 𝐥𝐢𝐯𝐞𝐤𝐢𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧𝟓

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά , το σιρόπι σφενδάμου, την μισή ποσότητα αποό το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  2. Κάνουμε στοφα τον φούρνο τον ανοίγουμε στις αντιστάσεις στους 100 c για 1 λεπτό ,τον κλείνουμε και έπειτα βάζουμε μέσα το μείγμα ψωμιού μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το ελαιόαδο, το αλάτι ,το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κάνουμε ξανά τον φούρνο στόφα με την ίδια διαδικασία και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη και πασπαλίζουμε λιναρόσπορο και κολοκυθόσπορο πάνω σε όλη την επιφάνεια.
  6. Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να κολλήσει καλά και έπειτα κλείνουμε την ζύμη και από τις δυο πλευρές .
  7. Ρολάρουμε την ζύμη και την πλαθουμε  ελαφρώς λαδώνοντας τα χέρια μας.
  8. Την βά;ζουμε σε μια λα;δωμένη φόρμα 20χ11 εκ. σκεπασμένη με μεμβράνη και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  9. Αφιαρούμε την μεμβράνη και την αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 180 c.
  11. Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Το ψωμί είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!

Το πιο νόστιμο και αφράτο πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ : 

 

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top