fbpx

Αφράτος Πασχαλινός Κορμός Λεμονιού!!

25'

Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

8

Κομμάτια

Αφράτος Πασχαλινός Κορμός Λεμονιού!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι

  • 50 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • Ασπράδια από 2 μέτρια αυγά
  • Κρόκοι από 2 μέτρια αυγά
  • 1 μέτριο αυγό
  • 40 γρ. ζάχαρη (για τα ασπράδια)
  • 70 γρ. ζάχαρη (για τους κρόκους)
  • 1 βανιλίνη
  • Λίγο αλατι

Για τη κρέμα Λεμονιού

  • 300 ml γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 βανιλίνη
  • 20 γρ. βούτυρο

Για τη σαντιγί

  • 1 κουτί Morfat Creamy φυτική σαντιγί (250 γρ.)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

  • Σπόροι Ροδιού

Morfat Creamy Φυτική Κρέμα Σαντιγί! Σπιτική γεύση με επαγγελματικό αποτέλεσμα! Η Ίδια παραδοσιακή συνταγή από το 1960! Βρείτε το στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Περισσότερα 👉 https://bit.ly/morfathttps://bit.ly/morfat

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και τη βανιλίνη.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύουμε και το επιστρέφουμε στη κατσαρόλα  ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά  προσθέτουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τη κρέμα σε μπολ σκεπάζοντας με μεμβράνη να εφαπτεται καλά και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.
  7. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το ολόκληρο αυγό, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  8. Ενσωματώνουμε απαλά το μείγμα των κρόκων στη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας να μη χαθεί ο όγκος.
  9. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  10. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί (25χ35 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  11. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Σε μπολ χτυπάμε τη Morfat Creamy με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
  13. Προσθέτουμε την κρύα κρέμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  14. Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι, απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση και το τυλίγουμε πάλι σε ρολό.
  15. Καλύπτουμε εξωτερικά με το υπόλοιπο μείγμα και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
  16. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!!o

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN