25'
Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Αφράτος Πασχαλινός Κορμός Λεμονιού!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι
- 50 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
- Ασπράδια από 2 μέτρια αυγά
- Κρόκοι από 2 μέτρια αυγά
- 1 μέτριο αυγό
- 40 γρ. ζάχαρη (για τα ασπράδια)
- 70 γρ. ζάχαρη (για τους κρόκους)
- 1 βανιλίνη
- Λίγο αλατι
Για τη κρέμα Λεμονιού
- 300 ml γάλα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 βανιλίνη
- 20 γρ. βούτυρο
Για τη σαντιγί
- 1 κουτί Morfat Creamy φυτική σαντιγί (250 γρ.)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
- Σπόροι Ροδιού
Morfat Creamy Φυτική Κρέμα Σαντιγί! Σπιτική γεύση με επαγγελματικό αποτέλεσμα! Η Ίδια παραδοσιακή συνταγή από το 1960! Βρείτε το στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Περισσότερα 👉 https://bit.ly/morfathttps://bit.ly/morfat
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και τη βανιλίνη.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθούν καλά.
- Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα, ανακατεύουμε και το επιστρέφουμε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τη κρέμα σε μπολ σκεπάζοντας με μεμβράνη να εφαπτεται καλά και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το ολόκληρο αυγό, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε απαλά το μείγμα των κρόκων στη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας να μη χαθεί ο όγκος.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί (25χ35 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μπολ χτυπάμε τη Morfat Creamy με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Προσθέτουμε την κρύα κρέμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι, απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση και το τυλίγουμε πάλι σε ρολό.
- Καλύπτουμε εξωτερικά με το υπόλοιπο μείγμα και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία!!o