10'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'-20'
Χρόνος Βρασίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4-5
Μερίδες
Αυτή η Σούπα είναι βάλσαμο για το στομάχι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 130 γρ ρύζι γλασέ
- 1,5 λίτρο βραστό νερό
- 400 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κρόκο από μέτριο αυγό
- 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ (15 γρ)
- 2 κτγ αλάτι
- πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 40 γρ ελαιόλαδο
- Θυμάρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
- Θυμάρι
- ελαιόλαδο
- κρουτόν
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό το ρύζι γλασέ, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1,5 λίτρο βραστό νερό μαγειρεύοντάς το για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνω το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ ή 2 κεσεδάκια, τον χυμό λεμόνι, τον κρόκο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και με μια κουτάλα παίρνουμε από το νερό που βράζει το ρύζι ρίχνοντας το σιγά σιγά μέσα στο μπολ (περίπου 300 γρ).
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα μαζί ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη 5-8 λεπτά.
- Για το αρωματικό λάδι βάζουμε ένα μπρίκι πάνω στην φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι και το ζεσταίνουμε.
- Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε πολύ καλά και κλείνουμε την φωτιά.
- Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι ,ελαιόλαδο και κρουτόν.
Η πιο νόστιμη σούπα βάλσαμο για το στομάχι!!
Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :