40'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Αναμονής
35'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
10
Μερίδες
Aγαπάτε τα Μήλα?Θα Τρελαθείτε με αυτή τη Μηλόπιτα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη:
- 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 2 μεσαία αυγά
- 120 γρ κρύο βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 λάιμ
Για τη Γέμιση:
- 3 κόκκινα μήλα
- Χυμό από 1/2 λάιμ
- 3 κτσ ζάχαρη
- 1 κτγ κανέλα
- Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 22 εκ.
Εκτέλεση
- Σενα γυαλινο μπολ ρίχνουμε 150γρ ζάχαρη, 2 μεσαία αυγα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζαχαρη
- Προσθέτουμε το ξύσμα απο μισό λάιμ, 120 γρ παγωμένο βούτυρο, κοσκινίζουμε 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κτγ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι έπειτα ανακατεύουμε με τα χέρια
- Μπορούμε να συμπληρώσουμε αλεύρι, η ζύμη πρέπει να ειναι τριφτή (ψίχουλα) και να μην κολλάει,όταν τελειώσουμε τη βάζουμε στο ψυγειο
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση, καθαρίζουμε 3 κόκκινα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια, βάζουμε στην φωτιά ενα αντικολλητικο τηγανι ρίχνουμε τα μήλα, προσθέτουμε τον χυμό απο μισό λάιμ, 3 κτσ ζαχαρη και 1κτγ κανελα
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά,κατεβάζουμε απ τη φωτιά και συνεχίζουμε με τη ζύμη
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 22 εκ.και χωρίζουμε τη ζύμη στη μεση
- Παίρνουμε τη μισή ζύμη και τη στρώνουμε στη βάση πατώντας την καλά
- Ρίχνουμε τη γέμιση , αφήνοντας 1 ποντο απο τις ακρες, πρεπει να ειναι μαζεμενενη προς το κεντρο
- Ρίχνουμε την άλλη μιση γέμιση σε ψίχουλα και πατάμε ελαφρά ίσα ισα να καλυφτούν τα κενα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180c για 35′ λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει καλα, ξεφορμάρουμε, πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κοβουμε σε κομματια
Καλη σας Απόλαυση!!