fbpx

Aγαπάτε τα Μήλα; Θα Τρελαθείτε με αυτή τη Μηλόπιτα

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Aγαπάτε τα Μήλα?Θα Τρελαθείτε με αυτή τη Μηλόπιτα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 2 μεσαία αυγά
  • 120 γρ κρύο βούτυρο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ

Για τη Γέμιση:

  • 3 κόκκινα μήλα
  • Χυμό από 1/2 λάιμ
  • 3 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτγ κανέλα 

 

  • Ζάχαρη άχνη

Φόρμα 22 εκ. 

Εκτέλεση

  1. Σενα γυαλινο μπολ ρίχνουμε 150γρ ζάχαρη, 2 μεσαία αυγα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζαχαρη
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα απο μισό λάιμ, 120 γρ παγωμένο βούτυρο, κοσκινίζουμε 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κτγ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι έπειτα ανακατεύουμε με τα χέρια
  3. Μπορούμε να συμπληρώσουμε αλεύρι, η ζύμη πρέπει να ειναι τριφτή (ψίχουλα) και να μην κολλάει,όταν τελειώσουμε τη βάζουμε στο ψυγειο
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση, καθαρίζουμε 3 κόκκινα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια, βάζουμε στην φωτιά ενα αντικολλητικο τηγανι ρίχνουμε τα μήλα, προσθέτουμε τον χυμό απο μισό λάιμ, 3 κτσ ζαχαρη και 1κτγ κανελα
  5. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά,κατεβάζουμε απ τη φωτιά και συνεχίζουμε με τη ζύμη
  6. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 22 εκ.και χωρίζουμε τη ζύμη στη μεση
  7. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και τη στρώνουμε στη βάση πατώντας την καλά
  8. Ρίχνουμε τη γέμιση , αφήνοντας 1 ποντο απο τις ακρες, πρεπει να ειναι μαζεμενενη προς το κεντρο
  9. Ρίχνουμε την άλλη μιση γέμιση σε ψίχουλα και πατάμε ελαφρά ίσα ισα να καλυφτούν τα κενα
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180c για 35′ λεπτά
  11. Αφήνουμε να κρυώσει καλα, ξεφορμάρουμε, πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κοβουμε σε κομματια

Καλη σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top