fbpx

Το ωραιότερο Ρεβανί Βέροιας που θα κάνετε στο Σπίτι σας

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Ψησίματος

60'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Κομμάτια

Το ωραιότερο Ρεβανί Βέροιας που θα κάνετε στο Σπίτι σας

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 600 γρ ζάχαρη=3 κεσεδάκια από γιαούρτι
  • 600 γρ νερό=3 κεσεδάκια
  • 1 στικ κανέλας
  • Φλούδες από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι 
  • 3 μεσαία αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη=1 κεσεδάκι
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι=1 κεσεδάκι
  • 170 γρ ψιλό σιμιγδάλι=1 κεσεδάκι
  • 100 γρ ηλιέλαιο=1/2 κεσεδάκι
  • 140 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ=1 κεσεδάκι
  • Λίγο αλάτι
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες 

Κατσαρόλα 18-20 εκ. Ταψάκι 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το συρόπι και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 18-20 εκ. και ρίχνουμε 600γρ νερό, 600γρ ζάχαρη, φλούδα από 1 λεμόνι, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 στικ κανέλας και βράζουμε για 3-4 λεπτά
  2. Σ ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 3 μεσαία αυγά , 200 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να διαλυθεί καλά η ζάχαρη
  3. Προσθέτουμε 100 γρ ηλιέλαιο,200γρ στραγγιστό γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα
  4. Ρίχνουμε 140γρ αλεύρι γ.ο.χ , 170γρ σιμιγδάλι ψιλό, 20 γρ μπέικιν πάουντερ, 2 βανιλίνες, λίγο αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι αν ομογενοποιηθεί το μείγμα
  5. Λαδωνουμε και ριχνουμε ψιλο σιμιγδάλι σ ενα ταψακι 25×30 κι επειτα ρίχνουμε μέσα το μείγμα
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30′ λεπτά στους 170c
  7. Συροπιάζουμε το ρεβανί , πρέπει να ειναι κρύο το συρόπι, ζεστό το ρεβανι
  8. Ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγα σιγα σε ολη την επιφάνεια του γλυκού
  9. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ρεβανι , ετσι ωστε να τραβηξει καλα το συροπι για 1 ωρα περιπου κι επειτα το κοβουμε σε κομματια

Καλή σας Απόλαυση!!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδω:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top