30'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Ψησίματος
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Κομμάτια
Το ωραιότερο Ρεβανί Βέροιας που θα κάνετε στο Σπίτι σας
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 600 γρ ζάχαρη=3 κεσεδάκια από γιαούρτι
- 600 γρ νερό=3 κεσεδάκια
- 1 στικ κανέλας
- Φλούδες από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 3 μεσαία αυγά
- 200 γρ ζάχαρη=1 κεσεδάκι
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι=1 κεσεδάκι
- 170 γρ ψιλό σιμιγδάλι=1 κεσεδάκι
- 100 γρ ηλιέλαιο=1/2 κεσεδάκι
- 140 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ=1 κεσεδάκι
- Λίγο αλάτι
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Κατσαρόλα 18-20 εκ. Ταψάκι 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το συρόπι και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 18-20 εκ. και ρίχνουμε 600γρ νερό, 600γρ ζάχαρη, φλούδα από 1 λεμόνι, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 στικ κανέλας και βράζουμε για 3-4 λεπτά
- Σ ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 3 μεσαία αυγά , 200 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να διαλυθεί καλά η ζάχαρη
- Προσθέτουμε 100 γρ ηλιέλαιο,200γρ στραγγιστό γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Ρίχνουμε 140γρ αλεύρι γ.ο.χ , 170γρ σιμιγδάλι ψιλό, 20 γρ μπέικιν πάουντερ, 2 βανιλίνες, λίγο αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι αν ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Λαδωνουμε και ριχνουμε ψιλο σιμιγδάλι σ ενα ταψακι 25×30 κι επειτα ρίχνουμε μέσα το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30′ λεπτά στους 170c
- Συροπιάζουμε το ρεβανί , πρέπει να ειναι κρύο το συρόπι, ζεστό το ρεβανι
- Ρίχνουμε με μια κουτάλα σιγα σιγα σε ολη την επιφάνεια του γλυκού
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ρεβανι , ετσι ωστε να τραβηξει καλα το συροπι για 1 ωρα περιπου κι επειτα το κοβουμε σε κομματια
Καλή σας Απόλαυση!!
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδω: