30'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
28
Πιτάκια
Αλμυρά Κολοκυθοπιτάκια με Γιαουρτένια Ζύμη Κουρού!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζυμη:
- 350 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ βούτυρο
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ αλάτι
Για τη γέμιση:
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 3-4 φύλλα δυόσμο
- Λίγο αλάτι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
- 200 γρ τυρί φέτα
Για το άλειμμα :
- 1 αυγό
- 2 κτσ γάλα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε στον τρίφτη 2 κολοκυθάκια. Αφού τα τρίψουμε και τα δύο ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά για να φύγουν όλα τα υγρά τους
- Συνεχίζουμε και ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά προσθέτοντας και λίγο αλάτι
- Έπειτα αποσύρουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε 3-4 φύλλα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε και το τυρί φέτα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί
- Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη,σ ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ στραγγιστό γιαούρτι, 200γρ βούτυρο που πρέπει να ναι σε θερμοκρασία δωματίου, 350γρ αλεύρι Γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Μετά ρίχνουμε 1κτγ αλάτι, 20γρ μπέικεν και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
- Αφήνουμε για 15 λεπτά την ζύμη στο ψυγείο
- Μετά από 15 λεπτά παίρνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά και με ένα ποτήρι πατάμε την ζύμη για να βγουν τα στρογγυλλα πιτάκια
- Στην συνέχεια παίρνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά βάζουμε 1 κτγ περίπου από την γέμιση το κλείνουμε και το πατάμε καλά με ένα πηρούνι στην άκρη για να μην ανοίξει
- Μόλις τα κάνουμε όλα τα αλείφουμε με αυγό και 2 κτσ γάλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c Ανάλογα με το φούρνο
Μόλις ψηθούν τα πιτάκια μας έιναι έτοιμα να τα απολαύσουμε πεντανόστιμα που θα σας ξετρελάνουν. H Συνταγή βγάζει 28 κομμάτια
Καλή σας επιτυχία!!!