fbpx

Μοναδική Ανάποδη Σοκολατένια Κερασόπιτα (Χωρίς Μίξερ)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

40'

Χρόνος Αναμονής

55-60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Μοναδική Ανάποδη Σοκολατένια Κερασόπιτα (Χωρίς Μίξερ)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 150 γρ καστανή ζάχαρη
  • Κεράσια
  • 2 αυγά
  • 150 γρ βούτυρο
  • 90 γρ κακάο σκόνη
  • 200 γρ νερό
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 300 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 2 βανιλίνες
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια αποσπώμενη φόρμα 24 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε 150γρ καστανή ζάχαρη και την απλώνουμε να πάει παντού. Στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα βάζουμε σε όλο τον πάτο της φόρμας
  2. Μόλις καλύψουμε όλο τον πάτο λαδώνουμε την φόρμα και την αφήνουμε στην άκρη
  3. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 150γρ χυμό πορτοκάλι, 200γρ νερό, 150γρ λιωμένο βούτυρο, 125γρ ζάχαρη, 90γρ κακάο,2 βανιλίνες, 300γρ αλεύρι Γ.ο.χ, 20γρ μπεικεν, 2 αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
  4. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το μείγμα προσεκτικά πάνω από τα κεράσια και καλύπτουμε όλη την φόρμα με αλουμινόχαρτο
  5. Βάζουμε την φόρμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c
  6. Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε

Αφού κρυώσει το κόβουμε και η σοκολατένια κερασόπιτα είναι έτοιμη πεντανόστιμη να την απολαύσουμε σκέτη ή με παγωτό. Μια φανταστική συνταγή για το καλοκαίρι

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top