fbpx

Χριστουγεννιάτικη! Πάστα Φλώρα – Στο Γιορτινό σας Τραπέζι

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Χριστουγεννιάτικη! Πάστα Φλώρα - Στο Γιορτινό σας Τραπέζι

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 320 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 160 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 65 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτσ γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 370 γρ μαρμελάδα φράουλα

Για το άλειμμα:

  • 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε και κάνουμε την ζύμη μας ρίχνοτας πάνω σε μια λαδόκολλα 320γρ αλεύρι, 1κτγ μπεικεν, 65γρ ζάχαρη,1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς
  2. Προσθέτουμε 160γρ βούτυρο (κρύο)και σε ένα ρεντέ το τρίβουμε για να γίνει ψιλό. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε έναα μπολ και προσθέτουμε 2  αυγά και 1κτσ γάλα
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  4. Μετά τα 30 λεπτά κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με την ζύμη που μας έμεινε να την ανοίγουμε καλά πρώτα με τα χέρια μας και έπειτα με τον πλάστη
  5. Μόλις την ανοίξουμε χαράζουμε κυκλικά όλη την ζύμη. Αφού την χαράξουμε αρχίζουμε και πλέκουμε την κάθε λωριδα ετσι ώστε να γίνει ένα όμορφο σχέδιο σαν πλεξούδα
  6. Ρίχνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την ζύμη που είχαμε κρατήσει πιο πριν την ανοίγουμε και κόβουμε λωρίδες
  7. Στολίζουμε την πίτα από πάνω με τις λωρίδες ζύμης και την αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180 c Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε

Η παστα φλώρα ειναι έτοιμη πεντανόστιμη ότι πρέπει για το γιορτινό σας τραπέζι

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top