30'
Χρόνος Εκτέλεσης
150'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Δροσερό Γιαουρτογλυκό!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 300 γρ ζάχαρη
- 280 γρ νερό
Για την βάση:
- 125 γρ φρυγανιές σταρένιες
Για την κρέμα:
- 200 γρ φρουί ζελέ με γεύση μούρο
- 200 γρ νερό
- 300 γρ γάλα
- 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Για το γαρνίρισμα
- 450 γρ μαρμελάδα βατόμουρο
Ταψί 25×30
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με το σιρόπι και σ ένα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά 300γρ ζάχαρη μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχως. Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά 280γρ νερο και ανακατεύουμε πάνω στην εστία ώσπου να λιώσει τελείως η καραμέλα Θέλει περίπου 10 λεπτά
- . Σε ένα ταψί 25χ30 στρώνουμε τις φρυγανιές και περιχύνουμε πάνω τους το σιρόπι
- Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 φακελάκια από μείγμα φρουί ζελέ με γεύση μούρο.Προσθέτουμε 200 γρ βραστό νερό, 500 γρ κρύο στραγγιστό γιαούρτι και τέλος 300γρ γάλα
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το ρίχνουμε στο ταψί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Στην συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αλείφουμε πάνω από την κρέμα 450γρ μαρμελάδα βατόμουρο ή ότι μαρμελάδα μας αρέσει
- Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 1/2 ώρα
Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο..Μπορούμε να το απολαύσουμε όλη την καλοκαιρινή περίοδο και όχι μόνο να μας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις
Καλή σας επιτυχία