15'
Χρόνος Εκτέλεσης
35'-40'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Τυροπιτάρια
Εύκολα και Αφράτα Τυροπιτάρια Κουρού!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 900 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (5,5-6 κούπες)
- 300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
- 200 γρ. ηλιέλαιο (1 κούπα)
- 200 γρ. στραγγιστό Γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)
- 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
- 1,5 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 350 γρ. Τυρί φέτα
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο
- 2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το Γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα ταψί κουζίνας αλείφοντας καλά.
- Ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι ομοιόμορφα στο ταψί και σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα.
- Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο ζυμάρι το τυλίγουμε στον πλάστη για ευκολία και το βάζουμε από πάνω.
- Πατάμε με τα χέρια μας και ρυλιγουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Με τα χέρια μας σχηματίζουμε τα κομμάτια και αλείφουμε ομοιόμορφα με τον κρόκο και το γάλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
- Κόβουμε και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα τυροπιτάρια ταψιού.
Καλή σας επιτυχία!!