fbpx

Εύκολα και Αφράτα Τυροπιτάρια Κουρού!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

35'-40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Τυροπιτάρια

Εύκολα και Αφράτα Τυροπιτάρια Κουρού!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη

  • 900 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (5,5-6 κούπες)
  • 300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 200 γρ. ηλιέλαιο (1 κούπα)
  • 200 γρ. στραγγιστό Γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)
  • 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
  • 1,5 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. Τυρί φέτα

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το Γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ρίχνουμε ηλιέλαιο σε ένα ταψί κουζίνας αλείφοντας καλά.
  5. Ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι ομοιόμορφα στο ταψί και σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα.
  6. Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο ζυμάρι το τυλίγουμε στον πλάστη για ευκολία και το βάζουμε από πάνω.
  7. Πατάμε με τα χέρια μας και ρυλιγουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  8. Με τα χέρια μας σχηματίζουμε τα κομμάτια και αλείφουμε ομοιόμορφα με τον κρόκο και το γάλα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
  10. Κόβουμε και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα τυροπιτάρια ταψιού.

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN