fbpx

Εύκολα και νόστιμα κρουασανάκια μήλου με σπιτική ζύμη

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Χρόνος Αναμονής

15-20'

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

16

Κομμάτια

Αφράτα & Πεντανόστιμα Μηλοπιτάκια 🍎 Εύκολα και νόστιμα κρουασανάκια μήλου με σπιτική ζύμη!! Strudel

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη:

  • 850 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 140 γρ ηλιέλαιο
  • 300 γρ γάλα
  • 1 μέτριο αυγό
  • 7-9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

Για τη γέμιση:

  • 4 κόκκινα μήλα
  • 1 κτσ μέλι
  • 1 κτγ κανέλα
  • 4 κτσ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 βανιλίνη
  • 80 γρ νερό
  • 1 κτγ κορν φλάουρ

Πασπάλισμα:

  • 1 αυγό
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. ΣΕ ένα μπολ ρίχνουμε 140γρ ηλιέλαιο , 300γρ γάλα , 1 μέτριο αυγό , 7-9 ξηρή μαγιά, 1 κτσ ζάχαρη,200 γρ γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά
  2. Προσθέτουμε σταδιακά 850γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
  4. Την αφήνουμε σκεπασμένη με μια σακούλα να φουσκώσει καλά σε ζεστό μέρος περίπου 1,5 ώρα
  5. Φτιάχνουμε την γέμιση, καθαρίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
  6. Τα μαγειρεύουμε με τον χυμό από λεμόνι για περίπου 5 λεπτά
  7. Προσθέτουμε 4κτσ καστανή ζάχαρη , 1κτγ κανέλα, 1 κτσ μέλι, 50γρ βούτυρο και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε
  8. Σε ένα μπολάκια διαλύουμε 1κτγ κορν φλάουρ μέσα σε 80γρ νερό και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι
  9. Ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει, το αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι για να κρυώσει καλά
  10. Μετά από 1,5 ώρα αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη τη παίρνουμε και την κόβουμε σε 16 μπαλάκια
  11. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και παίρνουμε ένα ένα και αφού το ανοίξουμε με την παλάμη μας στην άκρη της ζύμης βάζουμε 1 κτσ από την γέμιση με τα μήλα και διπλώνουμε την ζύμη για να κλείσουμε μέσα την γέμιση
  12. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες τις ακρες από το πιτάκι και το ρολάρουμε
  13. Τσιμπάμε καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση κατά την διάρκεια του ψησίματος
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.
  15. Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα μηλοπιτάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!Μια φανταστική συνταγή που θα την φτιάχνετε συνέχεια

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top