60'
Χρόνος Εκτέλεσης
35'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Κομμάτια
Χωριάτικη Κιμαδόπιτα με το πιο λεπτό & Τραγανό σπιτικό φύλλο!!Γιατί πρέπει να κρατάμε την παράδοση
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
- 1,5 κτγ αλάτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- 100 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 100 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 100 γρ ηλιέλαιο
Τη συνταγή για το χωριάτικο φύλλο μπορείτε να τη δείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο :
Βήμα Βήμα πώς θα ανοίξετε χωριάτικο φύλλο λεπτό & τραγανό
Ταψί 36 εκ.
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τη γέμιση βάζοντας ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 3 κτσ ελαιόλαδο, 1 μετριο κρεμμύδι και ανακατεύουμε ώστε να τσιγαριστει καλα
- Ρίχνουμε το κιμά και τον σπάμε με τη βοηθεια μιας ξύλινης κουτάλας
- Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε 1,5 κτγ αλάτι, 100 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, 1κτγ πάπρικα και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύουεμ προσεκτικα από κάτω προς τα πάνω
- Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μεχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά απ το τηγάνι και έπειτα αποσύρουμε απο τη φωτιά
- Μεταφέρουμε τον κιμά σε ενα μπολάκι ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα
- Σ ένα μπολάκι βάζουμε 100γρ αγελαδινό βούτυρο με 100γρ ηλιέλαιο, τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30” , αν δεν εχουμε φουρνο μικροκυμάτων μπορουμε να λιωσουμε τα υλικα σ’ενα κατσαρολάκι
- Αλείφουμε καλά ένα ταψί 36εκ. με βουτυρο και ηλιελαιο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο απ τη ζύμη μας που πρέπει να προεξέχει απ το χειλος του ταψιου
- Το ραντίζουμε σε ολη την επιφανεια με το βουτυρο-ηλιέλαιο
- Επαναλαμβάνουμε σε ακόμη 4 φύλλα , ρίχνουμε τη γεμιση σε ολη την επιφανεια της ζυμης και διπλωνουμε τα φυλλα προς τα μεσα βάζοντας και σ αυτα λαδι
- Συνεχίζουμε με ακομη ενα φυλλο που το βαζουμε ωστε να καλυπτει τα υπολοιπα, κανουμε το ιδιο στα υπολοιπα φυλλα τα οποια ραντιζουμε με το μειγμα βουτυρου
- Πρεπει να εχουμε 5 φυλλα στη βαση, να βαλουμε γεμιση και 5 φυλλα πάνω
- Όταν τελειωσουν τα φυλλα, αλειφουμε με το μειγμα βουτυρου και κοβουμε την πιτα σε κομμάτια μεχρι κατω
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στον αέρα για 30′ λεπτά στους 180c
Η πιτα μας ειναι ετοιμη και πεντανοστιμη να την απολαυσουμε!
Καλή σας Επιτυχία!!