fbpx

Χωριάτικη Κιμαδόπιτα με το πιο λεπτό & Τραγανό σπιτικό φύλλο!!Γιατί πρέπει να κρατάμε την παράδοση

60'

Χρόνος Εκτέλεσης

35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Κομμάτια

Χωριάτικη Κιμαδόπιτα με το πιο λεπτό & Τραγανό σπιτικό φύλλο!!Γιατί πρέπει να κρατάμε την παράδοση

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 100 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι 
  • 100 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ ηλιέλαιο 

Τη συνταγή για το χωριάτικο φύλλο μπορείτε να τη δείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο :

Βήμα Βήμα πώς θα ανοίξετε χωριάτικο φύλλο λεπτό & τραγανό

Ταψί 36 εκ.

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τη γέμιση βάζοντας ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 3 κτσ ελαιόλαδο, 1 μετριο κρεμμύδι και ανακατεύουμε ώστε να τσιγαριστει καλα
  2. Ρίχνουμε το κιμά και τον σπάμε με τη βοηθεια  μιας ξύλινης κουτάλας
  3. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε 1,5 κτγ αλάτι, 100 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, 1κτγ πάπρικα και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύουεμ προσεκτικα από κάτω προς τα πάνω
  4. Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μεχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά απ το τηγάνι και έπειτα αποσύρουμε απο τη φωτιά
  5. Μεταφέρουμε τον κιμά σε ενα μπολάκι ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα
  6. Σ ένα μπολάκι βάζουμε 100γρ αγελαδινό βούτυρο με 100γρ ηλιέλαιο, τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30” , αν δεν εχουμε φουρνο μικροκυμάτων μπορουμε να λιωσουμε τα υλικα  σ’ενα κατσαρολάκι
  7. Αλείφουμε καλά ένα ταψί 36εκ. με βουτυρο και ηλιελαιο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο απ τη ζύμη μας που πρέπει να προεξέχει απ το χειλος του ταψιου
  8. Το ραντίζουμε σε ολη την επιφανεια με το βουτυρο-ηλιέλαιο
  9. Επαναλαμβάνουμε σε ακόμη 4 φύλλα , ρίχνουμε τη γεμιση σε ολη την επιφανεια της ζυμης και διπλωνουμε τα φυλλα προς τα μεσα βάζοντας και σ αυτα λαδι
  10. Συνεχίζουμε  με ακομη ενα φυλλο που το βαζουμε ωστε να καλυπτει τα υπολοιπα, κανουμε το ιδιο στα υπολοιπα φυλλα τα οποια ραντιζουμε με το μειγμα βουτυρου
  11. Πρεπει να εχουμε 5 φυλλα στη βαση, να βαλουμε γεμιση και 5 φυλλα πάνω
  12. Όταν τελειωσουν τα φυλλα, αλειφουμε με το μειγμα βουτυρου και κοβουμε την πιτα σε κομμάτια μεχρι κατω
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στον αέρα για 30′ λεπτά  στους 180c

Η πιτα μας ειναι ετοιμη και πεντανοστιμη να την απολαυσουμε!

Καλή σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top