30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονης
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Εύκολη Τούρτα Μιλφέιγ ( ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ )
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα:
- 1200 ml γάλα
- 250 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 4 κρόκους
- 50 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 1 κτσ υγρή βανίλια
Για την ζύμη:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Ζάχαρη άχνη
Για την σαντιγί:
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 50 γρ ζάχαρη
Για το στόλισμα:
- 1 πακέτο σφολιατίνια
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και φτιάχνουμε την κρέμα ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα 1200ml γάλα, 250γρ ζάχαρη, 100γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει. Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 50γρ αγελαδινό βούτυρο και 1κτσ υγρή βανίλια. Την ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψάκι για να μπορέσει να κρυώσει εύκολα αφού το αφήσουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Παίρνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας και αφού έχουν ξεπαγώσει καλά τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε μπρος πίσω με ζάχαρη άχνη.
- Ύστερα με την βοήθεια ενός ταψιού το τοποθετούμε από πάνω από την σφολιάτα για να έχει βάρος και να μην φουσκώσει πολύ. Τις ψήνουμε και τις 2 σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 190 c
- Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε 400ml σαντιγί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με 50γρ ζάχαρη
- Μόλις γίνει ενσωματώνουμε την σαντιγί μέσα στην κρέμα που είχαμε φτιάξει
- Στρώνουμε την πρώτη σφολιάτα και την μισή κρέμα και έπειτα από πάνω την δεύτερη σφολιάτα με την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζουμε την τούρτα με ένα πακέτο σφολιατίνα αφού τα έχουμε θρυμματίσει καλά.Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Η τούρτα είναι έτοιμη πολύ εντυπωσιακή στην όψη και πεντανόστιμη στην γεύση.Μπορείτε να την σερβίρεται σε παρτι αλλά και σε όλες τις γιορτές
Καλή σας επιτυχία!!