30'
Χρόνος Εκτέλεσης
50'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Η πιο εύκολη Ζαμπονοκασερόπιτα (ΑΠΟΛΑΥΣΗ)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 450 γρ φύλλο κρούστας για πίτες
- 350 γρ τυρί έμενταλ
- 350 γρ ζαμπόν
- 2 κτσ στραγγιστό γιαούρτι
- 70 ml ελαιόλαδο-
- 3 αυγά
- 250 γρ γάλα
- 20 ml ελαιόλαδο-
- 1 κτσ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 1 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και κόβουμε 350gr ζαμπόν και 350gr τυρί σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με 2 κτσ γιαούρτι
- Σε ένα πυρέξ 40χ27 αλείφουμε ελαιόλαδο και βάζουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες.Βαζουμε 2 φύλλα κάθε φορά και απλώνουμε τα κομμάτια με το ζαμπόν και το τυρί
- Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να μας τελειώσουν όλα τα φύλλα. Στην συνέχεια σε ένα μπολ σπάμε 3 αυγά και προσθέτουμε 250γρ γάλα, 1κτγ αλάτι και το 1κτσ αλεύρι.Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιλούζουμε όλη την πίτα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 180 c
Η πίτα μας μετά το ψήσιμο είναι έτοιμη να την απολαύσουμε και να ενθουσιαστούμε από το υπέροχα γευστικά αποτέλεσμα
Καλή σας επιτυχία!!!