15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Τα πιο νόστιμα και αφράτα Μουστοκούλουρα που έχετε δοκιμάσει!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 200 γρ νερό
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 κτγ γαρύφαλλο
- 1 κτγ κανέλα
- 150 γρ Ηλιέλαιο
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πετιμέζι το νερό την ζάχαρη το γαρύφαλλο την κανέλα το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ,το μπέικεν ,την μαγειρική σόδα και το αλάτι κοσκινίζοντας τα μέσα στο άλλο μείγμα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Παίρνουμε λίγο ζυμάρι κάθε φορά και το φτιάχνουμε σε ότι σχήμα θέλουμε(το μετράμε κάθε φορά για να βγουν όλα ομοιόμορφα).
- Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 17 λεπτά στους 180 c.
Τα μουστοκούλουρα είναι έτοιμα πεντανόστιμα και λαχταριστά που θα σας ενθουσιάσουν!!!
Καλή σας επιτυχία!!!