15'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Δυσκολία
8
Μερίδες
Φτιάξτε πεντανόστιμη σάλτσα ειδική για πίτσα!! Θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ μπέικον
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 θυμάρι
- 1/2 ρίγανη
- 1 κτγ αλάτι
- 70 γρ σάλτσα πελτέ
- 400 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα ή σε κονσέρβα ή φρέσκια
- 2 κτγ ζάχαρη
- 1/8 κτγ σόδα
- Λίγο καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα
- Παρμεζάνα όση ποσότητα θέλετε
- Ελιές
- Μανιτάρια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε για 10′.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια, το αλάτι, τη σάλτσα πελτέ και τη ψιλοκομμένη σάλτσα (σε κονσέρβα).
- Τα μαγειρεύουμε (σε μέτρια φωτιά) για 15′.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα (έτσι ώστε να εξισορροπηθεί το pH στη σάλτσα) και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το ταψί μας ανάποδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 275C.
- Ανοίγουμε τη ζύμη που έχουμε ήδη ετοιμάσει και την τοποθετούμε σε ένα στρόγγυλο ταψάκι για πίτσα, στο οποίο έχουμε ρίξει από πριν καλαμποκάλευρο.
- Απλώνουμε σε αυτό τη σάλτσα μας και ρίχνουμε από πάνω τη παρμεζάνα, τις ελιές, το μπέικον και τα μανιτάρια.
- Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 275C για 15′.
- Η πίτσα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη.
Καλή σας επιτυχία
Δείτε το βίντεο: