fbpx

Φανταστική Τάρτα Ροδάκινου!!!Απίστευτα νόστιμη

Θα γίνει της Ροδακινόπιτας!!!!!#2AMAZING Peach Pie - Special Cooking - Live Kitchen

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

Μέτριο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Aυτή η Ροδακινόπιτα(Τάρτα με ροδάκινο) θα γίνει η Αγαπημένη σας!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 620 γρ αλεύρι
  • 250 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτγ αλάτι
  • νερό όσο πάρει

Για την γέμιση

  • 8 μεσαία ροδάκινα
  • 250 γρ καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι-
  • 1 κτσ κανέλα
  • Λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ αλεύρι
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε την ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο.
  2. Προσθέτουμε νερό μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη.
  3. Αφού σχηματιστεί η ζύμη την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  4. Συνεχίζουμε με την γέμιση και σε ένα μπολ καθαρίζουμε 8 μεσαία ροδάκινα.
  5. Ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από 1/2 λεμόνι.
  6. Επειτα σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το αλεύρι , το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά.
  7. Το ρίχνουμε μέσα στα ροδάκινα μαζί με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν καλά.
  8. Παίρνουμε την ζύμη και αφού την έχουμε χωρίσει την μετράμε σε μέγεθος ανάλογα με την ταρτιέρα που έχουμε και την ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  9. Αφού βάλουμε το πρώτο ζυμάρι ρίχνουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το δεύτερο ζυμάρι.
  10. Αφού βάλουμε και το δεύτερο ζυμάρι με ένα πιρούνι την πατάμε γύρω γύρω για να μην ανοίξει. 
  11. Αλείφουμε με ένα αυγό και την χαράζουμε στο πάνω μέρος .
  12. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45 λεπτά με μια λαδόκολλα στους 200 c και για ακόμα 15 λεπτά χωρίς λαδόκολλα στους 150 c.
  13. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε και την σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή όπως αλλιώς μας αρέσει!!
  14. Μια πεντανόστιμη τάρτα ροδάκινου που θα την φτιάχνετε συνέχεια!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top