30'
Χρόνος Εκτέλεσης
Μέτριο
Δυσκολία
10
Μερίδες
Aυτή η Ροδακινόπιτα(Τάρτα με ροδάκινο) θα γίνει η Αγαπημένη σας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 620 γρ αλεύρι
- 250 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτγ αλάτι
- νερό όσο πάρει
Για την γέμιση
- 8 μεσαία ροδάκινα
- 250 γρ καστανή ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι-
- 1 κτσ κανέλα
- Λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ αλεύρι
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε την ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη.
- Αφού σχηματιστεί η ζύμη την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Συνεχίζουμε με την γέμιση και σε ένα μπολ καθαρίζουμε 8 μεσαία ροδάκινα.
- Ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από 1/2 λεμόνι.
- Επειτα σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το αλεύρι , το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά.
- Το ρίχνουμε μέσα στα ροδάκινα μαζί με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν καλά.
- Παίρνουμε την ζύμη και αφού την έχουμε χωρίσει την μετράμε σε μέγεθος ανάλογα με την ταρτιέρα που έχουμε και την ανοίγουμε με έναν πλάστη.
- Αφού βάλουμε το πρώτο ζυμάρι ρίχνουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το δεύτερο ζυμάρι.
- Αφού βάλουμε και το δεύτερο ζυμάρι με ένα πιρούνι την πατάμε γύρω γύρω για να μην ανοίξει.
- Αλείφουμε με ένα αυγό και την χαράζουμε στο πάνω μέρος .
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45 λεπτά με μια λαδόκολλα στους 200 c και για ακόμα 15 λεπτά χωρίς λαδόκολλα στους 150 c.
- Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε και την σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή όπως αλλιώς μας αρέσει!!
- Μια πεντανόστιμη τάρτα ροδάκινου που θα την φτιάχνετε συνέχεια!!!
Καλή σας επιτυχία!!!