50'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
15'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Ενα τόσο Λαχταριστό και πεντανόστιμο Εκμέκ Ψυγείου Που σίγουρα ειναι απο τα Γλυκά που αν βάλεις πάνω στο Τραπέζι δεν θα μείνει ψίχουλο!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι
- 300 γρ ζάχαρη
- 300 γρ νερό
- xυμό από 1 λεμόνι
- Φλούδες από 1 λεμόνι
Για την βάση
- 250 γρ φύλλο κρούστας
- 150 γρ γάλα
- 100 γρ ελαιόλαδο
- Ασπράδι από 3 αυγά
- Λίγο αλάτι
- 100 γρ αλεύρι
Για την κρέμα
- 1300 μλ γάλα
- 100 γρ βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ ζάχαρη
- 3 γρ μαστίχα
- 1 βανίλια
- 3 κρόκοι αυγού
- 100 γρ νεσεστέ
- 50 γρ αλεύρι
Για την σαντιγί
- 500 μλ κρέμα
- γάλακτος
- 2 κτσ ζάχαρη
- φιλέ αμυγδάλου
φόρμα
25x30cm
Εκτέλεση
- Σε ένα Κατσαρολάκι 18 εκ θα ρίξουμε το νερό την ζάχαρη φλούδες απο 1 λεμόνι τον χυμό απο 1 λεμόνι και βράζουμε για 2 Λεπτά!
Ετοιμασία Φύλλου!!
- Απο βραδύς θα βάλουμε το φύλλο Κρούστας στο Ψυγείο!
- Βγάζουμε το φύλλο απο την συσκευασία και το κόβουμε στην μέση
- Έπειτα ξεκινάμε και κόβουμε κάθετα περίπου 1 εκ
- Αφρατεύουμε τα φύλα που κόψαμε και τοποθετούμε στο ταψί όπου το έχουμε αλείψει με λάδι και το έχουμε αλευρώσει.
- Σε ένα μπολ Θα ρίξουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και θα χτυπήσουμε με ένα μίξερ χειρός .
- Μόλις γίνει μαρέγκα τότε θα ρίξουμε σιγά σιγά σε μορφή κλωστής το Ηλιέλαιο το γάλα και το αλεύρι
- Χτυπάμε να γίνει ένας χυλός όπου και θα ρίξουμε στο ταψί ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο.
- Ψήνουμε σε περοθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς (Προσοχή μπορεί να έχει λίγο διαφορά απο φούρνο σε φούρνο)
Εκτέλεση κρέμας
- Σε μια κατσαρόλα θα ρίξουμε το 1 λίτρο γάλα την ζάχαρη και το βάζουμε πάνω στην φωτιά.
- Έπειτα σε ένα μπολ θα ρίξουμε το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ μαζί με το αλεύρι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούνε.
- Σε ένα γουδί η πολυκόφτη θα ρίξουμε την μαστίχα και λίγο ζάχαρη χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πούδρα μαστίχας όπου θα την ρίξουμε μέσα στο μπολ με το γάλα .
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο μείγμα με το γάλα μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις πήξει τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους το βούτυρο και την βανιλίνη !
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό.
- Μόλις απορροφήσει το σιρόπι ρίχνουμε και την κρέμα απο πάνω
- Στρώνουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα
- Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. (Προσοχή να μην καίει το ταψί)
Εκτέλεση σαντιγί
- Χτυπάμε σε ένα μπολ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά με 2 κτγ ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί .
- Ξεσκεπάζουμε το γλυκό απο το ψυγείο και απλώνουμε την σαντιγί σε όλο το ταψί πασπαλίζουμε και με αμύγδαλο φιλέ
- Το γλυκό ειναι έτοιμο να το απολαύσετε!! Καλή σας επιτυχά.