15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος Βρασίματος
Εύκολο
Δυσκολία
6
Μερίδες
Η καλύτερη Φασολάδα για όλη την οικογένεια!! Το πιο ωραίο φαγητό.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ φασόλια, λευκά μέτρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια
- 2 καρότα
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 3 λίτρα ζεστό νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- 2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
Αφού γίνει η Φασολάδα προσθέτουμε
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε από βραδύς τα φασόλια για περίπου 8-12 ώρες.
- Σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε.
- Ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο μκρεμμύδι ή 2 μετρια , τα καρότα και τα κλωνάρια από το σέλερι.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το κρεμμύδι , τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας , την πάπρικα , και τα φασόλια.
- Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και το ζεστό νερό.
- Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης , το σέλερι και την κόκκινη τσίλι πιπεριά.
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 με 1 1/2 ώρα.
- Όσο μαγειρεύεται εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι αφού έχει γίνει η φασολάδα.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλάτι.
Η Παραδοσιακή Φασολάδα είναι έτοιμη να την ευχαριστηθείτε εσείς και η οικογένειά σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :