fbpx

Η πιο Aφράτη Kαρυδόπιτα (100% επιτυχία)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

45'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Η πιο Aφράτη Kαρυδόπιτα (100% επιτυχία

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι:

  • 700 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ νερό
  • 2 στικ κανέλας
  • Φλούδες από λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ καρύδι
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κτγ αλεύριΓ.Ο.Χ
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1κτγ κανέλα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 50 γρ ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε να κάνουμε το σιρόπι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε 700γρ ζάχαρη ,500γρ νερό,2 στικ κανέλας,τις φλούδες λεμονιού,τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 1 λεπτό. Μόλις βράσει αποσυρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη
  2. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε 8 αυγά και τα αφρατεύουμε πολύ καλά με 180γρ ζάχαρη.Μετά ρίχνουμε και 50γρ ηλιέλαιο
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 200γρ σιμιγδάλι, 200γρ καρύδια, 1κτγ μπεικεν, 1κτγ κανέλα,και τα 2 κτγ αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. σε αυτό το σημείο μπορεί να σφίξει το μείγμα αλλά θα στρώσει μετά
  4. Έπειτα φτιάχνουμε την μαρέγκα με τα ασπράδια και το 1/2 κτγ αλάτι ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά και ενσωματώνουμε το 1 μείγμα στο άλλο με απαλές κινήσεις για να μπορέσουμε να δώσουμε όγκο στο μείγμα
  5. Βούτυρώνουμε το πυρέξ (40χ27) και ρίχνουμε το μείγμα
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c
  7. Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως

Η καρυδόπιτα είναι έτοιμη πεντανόστιμη σιροπιαστή που απλά θα σας ενθουσιάσει

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top