30'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
40'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Φτιάξτε Πάστα Μήλου (ΑΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Υλικά για τη βάση:
- 3 αυγά μεγάλα-
- 120 γρ ηλιέλαιο
- 350 γρ αλεύριΓ.Ο.Χ
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- 250 γρ ζάχαρη
- 200 γρ νερό
- 2 πράσινα μήλα
- 150 γρ χυμό μήλου
Υλικά για την κρέμα:
- 800 γρ χυμό μήλου
- 2 πακέτα κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
- 250 ml κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο:
- 130 γρ γάλα
- 200 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 μεγάλα αυγά, 250γρ ζάχαρη, 200γρ νερό, 120γρ ηλιέλαιο, 2 πρασινα μήλα, 1κτσ υγρή βανίλια.
- Κοσκινίζουμε 2κτγ μπέικεν, 350γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Έπειτα βουτυρώνουμε το πυρεξ 40χ27 και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 c Mόλις ψηθεί κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μια οδοντογλυφίδα και βρέχουμε με χυμό μήλου
- Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε ένα μπολ ρίχνουμε 800γρ χυμό μήλου(κρύος να είναι)τα 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και ανακατεύουμε πολύ καλα
- Μετα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 250ml φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και αναμιγνύουμε μαζί τα 2 μείγματα με μια Μαριζ με απαλές κινήσεις.
- Τα στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Λίγο πριν το βγάλουμε από το ψυγείο φτιάχνουμε το γλάσο ρίχνοντας σε ένα μπολ 200 γρ κουβερτούρα και βραστο γάλα.Μετά από 1 λεπτό ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
- Το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό σιγά σιγά και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα
Η παστα μήλου είναι έτοιμη πεντανόστιμη για γιορτές πάρτι και ότι άλλο σας αρέσει
Καλή σας Επιτυχία!!!!