fbpx

Φτιάξτε Πάστα Μήλου (ΑΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Φτιάξτε Πάστα Μήλου (ΑΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Υλικά για τη βάση:

  • 3 αυγά μεγάλα-
  • 120 γρ ηλιέλαιο
  • 350 γρ αλεύριΓ.Ο.Χ
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • 2 πράσινα μήλα
  • 150 γρ χυμό μήλου

Υλικά για την κρέμα:

  • 800 γρ χυμό μήλου
  • 2 πακέτα κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο:

  • 130 γρ γάλα
  • 200 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το παντεσπάνι και σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 μεγάλα αυγά, 250γρ ζάχαρη, 200γρ νερό, 120γρ ηλιέλαιο, 2 πρασινα μήλα, 1κτσ υγρή βανίλια.
  • Κοσκινίζουμε 2κτγ μπέικεν, 350γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Έπειτα βουτυρώνουμε το πυρεξ 40χ27 και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 c Mόλις ψηθεί κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μια οδοντογλυφίδα και βρέχουμε με χυμό μήλου
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε ένα μπολ ρίχνουμε 800γρ χυμό μήλου(κρύος να είναι)τα 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και ανακατεύουμε πολύ καλα
  • Μετα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 250ml φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και αναμιγνύουμε μαζί τα 2 μείγματα με μια Μαριζ με απαλές κινήσεις.
  • Τα στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Λίγο πριν το βγάλουμε από το ψυγείο φτιάχνουμε το γλάσο ρίχνοντας σε ένα μπολ 200 γρ κουβερτούρα και βραστο γάλα.Μετά από 1 λεπτό ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
  • Το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό σιγά σιγά και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα

Η παστα μήλου είναι έτοιμη πεντανόστιμη για γιορτές πάρτι και ότι άλλο σας αρέσει

Καλή σας Επιτυχία!!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top