fbpx

Φτιάξτε Πάστα Μήλου (ΑΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Φτιάξτε Πάστα Μήλου (ΑΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Υλικά για τη βάση:

  • 3 αυγά μεγάλα-
  • 120 γρ ηλιέλαιο
  • 350 γρ αλεύριΓ.Ο.Χ
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • 2 πράσινα μήλα
  • 150 γρ χυμό μήλου

Υλικά για την κρέμα:

  • 800 γρ χυμό μήλου
  • 2 πακέτα κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο:

  • 130 γρ γάλα
  • 200 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 μεγάλα αυγά, 250γρ ζάχαρη, 200γρ νερό, 120γρ ηλιέλαιο, 2 πρασινα μήλα, 1κτσ υγρή βανίλια.
  • Κοσκινίζουμε 2κτγ μπέικεν, 350γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Έπειτα βουτυρώνουμε το πυρεξ 40χ27 και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 c Mόλις ψηθεί κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μια οδοντογλυφίδα και βρέχουμε με χυμό μήλου
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε ένα μπολ ρίχνουμε 800γρ χυμό μήλου(κρύος να είναι)τα 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και ανακατεύουμε πολύ καλα
  • Μετα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 250ml φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και αναμιγνύουμε μαζί τα 2 μείγματα με μια Μαριζ με απαλές κινήσεις.
  • Τα στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Λίγο πριν το βγάλουμε από το ψυγείο φτιάχνουμε το γλάσο ρίχνοντας σε ένα μπολ 200 γρ κουβερτούρα και βραστο γάλα.Μετά από 1 λεπτό ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
  • Το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό σιγά σιγά και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα

Η παστα μήλου είναι έτοιμη πεντανόστιμη για γιορτές πάρτι και ότι άλλο σας αρέσει

Καλή σας Επιτυχία!!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN