10'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
2
Μερίδες
Καρμπονάρα σπαγγέτι μια αυθεντική συνταγή που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα ζυμαρικά
- 250 γρ σπαγγέτι
- 20 γρ αλάτι
- 2 λίτρα νερό
Για το μπέικον
- 150 γρ καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια ή Guanciale
- 70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
Για την σάλτσα
- 2 κρόκοι από μέτρια αυγά
- 1 μέτριο αυγό
- 100 γρ τυρί πεκορίνο
- 70 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
- Πιπέρι
Για το στόλισμα
- Πιπέρι
- Τυρί πεκορίνο
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και προσθέτουμε το αλάτι.
- Ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο απο ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας (al dente).
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια καπνιστό μπέικον ή Guanciale και το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους ,το αυγό , το τριμμένο τυρί ,το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τα σπαγγέτι μέσα στο καπνιστό μπέικον που έχει ροδίσει μαζί με 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά.
- Προσθέτουμε 70 γρ από το νερό που βράσαμε τα σπαγγέτι μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από την φωτιά τα σπαγγέτι και ρίχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να δέσει!!
- Στολίζουμε με πιπέρι και τυρί πεκορίνο.
Η αυθεντική carbonara είναι έτοιμη να την απολαύσετε ζεστή εσείς και οι αγαπημένοι σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :