20'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 10'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4-5
Μερίδες
Κεφτεδάκια με Πατάτες στη γάστρα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τις πατάτες
- 1,5 κιλό πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιολαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Πιπέρι
- 1/2 κούπα νερό (120 γρ.)
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. ανάμεικτος κιμάς(μοσχαρίσιος ελιά-χοιρινό σπάλα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κ.σ. Γιαούρτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λευκό ξίδι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. Κεφαλοτύρι (1 κούπα)
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 3 κ.σ. φρυγανιά
Γάστρα 30χ40 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τις ρίχνουμε στη γάστρα, προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 190 c.
- Στο μπολ με τον ανάμεικτο κιμά τρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μπέικιν, το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη, το αλάτι, το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό. τη φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Λάδώνουμε τα χέρια και μετράμε 30 γρ. το κάθε κεφτεδάκι.
- Βγάζουμε τις πατάτες τις λαδώνουμε με έξτρα ελαιόλαδο από πάνω και βάζουμε ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια.
- Κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να ψήνουμε για ακόμη 40 με 45 λεπτά αφαιρώντας το καπάκι στο τελευταίο δεκάλεπτο.
- Σερβίρουμε και τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με πατάτες είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!
Καλή σας επιτυχία!!