fbpx

Σοκολατένιο Κέικ με Ζαχαρούχο-Δεν Τρίβεται

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Κομμάτια

Κέικ με Ζαχαρούχο (Σοκολατένια Απόλαυση)Αφράτο-Δεν Τρίβεται

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 350 γρ γάλα
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 2 βανιλίνες
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ κακάο σκόνη
  • αλεύρι+ κακάο 
  • 300 γρ νουτέλα
  • 100 γρ κουβερτούρα 

Φόρμα 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 150 γρ ηλιέλαιο, 350 γρ γάλα, 1 μεσαίο αυγό, 2 βανιλίνες , 400γρ ζαχαρούχο γάλα, 50 γρ κακάο σκόνη, και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά  400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και  ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  3. Αλείφουμε ένα ταψάκι 25×30 με ηλιέλαιο, ρίχνουμε κακάο και βάζουμε το μείγμα
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35′ λεπτά στους 180c
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 300γρ νουτέλα, 100γρ κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1′ λεπτό, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα
  6. Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στο κέικ και στρώνουμε με μια μαρίζ
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια

Το Σοκολατένιο κέικ είναι έτοιμο και πεντανόστιμο να το απολαύσουμε

Καλή σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top