fbpx

Μακαρονάδα με Κεφτεδάκια & Φρέσκια Σάλτσα Ντομάτας

60'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

5

Μερίδες

Μακαρονάδα με Κεφτεδάκια & Φρέσκια Σάλτσα Ντομάτας

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη Σάλτσα:

  • 4 ντομάτες
  • 70 γρ πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 50 γρ ελαιόλαδο

Για τον Κιμά:

  • 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ χοιρινός κιμάς
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κτσ αλάτι
  • 1/2 κτγ ρίγανη
  • 1/4 της κούπας μαιντανό
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 50 γρ φρυγανιά
  • 1/4 της κούπας παρμεζάνα

Για το τηγάνισμα:

  • Αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

  • 500 γρ μακαρόνια

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε 4 ντομάτες τις ρίχνουμε σ ένα μπολάκι  μαζί με 70 γρ πελτέ ντομάτας,  και ανακατεύουμε
  2. Βάζουμε σ ένα μπολ τον κιμά, ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδου και  1 μεσαίο κρεμμύδι και τα ρίχνουμε μέσα,προσθέτουμε 1κτσ αλάτι, 1/2 κτγ ρίγανη, 1/4 της κούπας μαιντανό, 1 μεσαίο αυγό και ζυμώνουμε με τα χέρια καλά 
  3. Ρίχνουμε 50 γρ τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα
  4. Προσθέτουμε 1/4 της κουπας τριμμένη παρμεζάνα και ζυμώνουμε ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά
  5. Ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδου , σε αντικολλητικο τηγανι , ρίχνουμε 50 γρ ελαιόλαδο, 1 μεσαίο κρεμμύδι και τσιγαριζουμε
  6. Προσθέτουμε 1 σκελιδα σκορδου ψιλοκομμένη , λίγο μπούκοβο και σωτάρουμε ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα
  7. Ρίχνουμε και τη σάλτσα ντομάτας και  ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά
  8. Παράλληλα βράζουμε νερο για τα μακαρόνια και παίρνουμε 2 μεγαλες κουτάλες βραστό νερο και το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα
  9. Σε αντικολλητικο τηγανι βάζουμε ελαιολαδο, πλαθουμε τα κεφτεδακια , τα ρολαρουμε σε αλευρι και οταν εχει ¨καψει¨το αλευρι τα τηγανιζουμε λιγα λιγα μεχρι να ροδισουν καλα απο ολες τις πλευρες
  10. Οταν τα τηγανιζουμε τα βαζουμε αμεσως στο τηγανι με τη σάλτσα και μαγειρευουμε για 15-20 λεπτά
  11. Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατελα και προσθετουμε αλατι στη σαλτσα, ριχνουμε τη σαλτσα πανω απο τα κεφτεδακια
  12. Βραζουμε τα μακαρονια , τα μαγειρευουμε al dente,δεν τα στραγγίζουμε, αλλά τα βαζουμε στο τηγανι με τη σαλτσα αφου πρωτα εχουμε προσθεσει μεσα στη σαλτσα 2 κουταλες απ το νερο που βρασαμε τα μακαρονια
  13. Έχουμε το τηγανι με τη σαλτσα και τα μακαρόνια σε μετρια φωτιά και μαγειρευουμε 1-2 λεπτα
  14. Τέλος σερβίρουμε τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα ντομάτας και  ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα

Καλή σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top