fbpx

Κουραμπιέδες που δεν Xρειάζονται Δάγκωμα /Λιώνουν!

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

75

Κομμάτια

Φτιάξτε Λαχταριστούς Κουραμπιέδες που λιώνουν στο Στόμα!!Κάντε βήμα βήμα την συνταγή και θα με θυμηθείτε!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη:

  • 800 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας(σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ αμύγδαλο φιλέ 

Για το πασπάλισμα:

  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κτσ κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα ταψάκι να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα φιλέ στον φούρνο στους 170 C για 7 λεπτά.
  2. Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3-4 ώρες το βάζουμε και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μαζί με 200 γρ ζάχαρη άχνη για περίπου 10 λεπτά
  3. Βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη διότι θα πρέπει να ναι κρύα όταν τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα.
  4. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί με 2 βανιλίνες στο μίξερ
  5. Χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό, παίρνουμε το μείγμα και ρίχνουμε σιγά σιγά 800γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ περνώντας το από σίτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ όχι με τα χέρια μας
  6. Μετράμε 20 γρ για να είναι ο κάθε κουραμπιές και αφού το κάνουμε μπαλάκι πολύ απαλά με τις παλάμες μας(φοράμε γάντια γιατί τα χέρια μας είναι ζεστά)πατάμε λίγο στην μέση τον κάθε κουραμπιέ και τον βάζουμε στο ταψί
  7. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-13 λεπτά στους 170 C
  8. Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τους πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη μαζί με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Πασπαλίζουμε όλους και οι κουραμπιέδες είναι έτοιμοι τόσο νόστιμοι και αφράτοι που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!!Φέτος τα Χριστούγεννα οι κουραμπιέδες σας θα ναι οι καλύτεροι από όλους

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN