fbpx

Νηστίσιμη Χιονούλα Οικονομικό Γλυκάκι!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

100'

Χρόνος Αναμονής

15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Φτιάξτε ένα πανεύκολο Νηστίσιμο Οικονομικό Γλυκάκι με απλά βήματα χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη βάση :

  • 250 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 30 γρ ινδοκάρυδο 

Για το συρόπι:

  • 80 γρ βραστό νερό
  • 80 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτσ φυτικό βούτυρο 

Για τον στολισμό:

  • ινδοκάρυδο

Ταψάκι 35χ25 εκ.

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τη συνταγή 150γρ ζάχαρη , 250 γρ. γάλα αμυγδάλου , 2 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες , 200γρ αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε καλά
  2. Λαδώνουμε ένα πυρέξ 35χ25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, προσθέτουμε από πάνω και λίγο ινδοκάρυδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 170 c
  3. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 80γρ βραστό νερό μαζί με 80γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά 
  4. Όταν ψηθεί το βγάζουμε, όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι που φτιάξαμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου μαζί με 100γρ κορν φλάουρ, 200γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κτσ φυτικό βούτυρο και 2 βανιλίνες
  7. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε όλο το ταψί με ινδοκάρυδο 
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Η νηστίσιμη χιονούλα είναι έτοιμη πεντανόστιμη που θα την φτιάχνεται σε περιόδους νηστείας συνέχεια

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top