30'
Χρόνος Εκτέλεσης
100'
Χρόνος Αναμονής
15'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Φτιάξτε ένα πανεύκολο Νηστίσιμο Οικονομικό Γλυκάκι με απλά βήματα χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη βάση :
- 250 γρ γάλα αμυγδάλου
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 30 γρ ινδοκάρυδο
Για το συρόπι:
- 80 γρ βραστό νερό
- 80 γρ ζάχαρη
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
- 1 κτσ φυτικό βούτυρο
Για τον στολισμό:
- ινδοκάρυδο
Ταψάκι 35χ25 εκ.
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τη συνταγή 150γρ ζάχαρη , 250 γρ. γάλα αμυγδάλου , 2 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες , 200γρ αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε καλά
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ 35χ25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, προσθέτουμε από πάνω και λίγο ινδοκάρυδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 170 c
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 80γρ βραστό νερό μαζί με 80γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
- Όταν ψηθεί το βγάζουμε, όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι που φτιάξαμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου μαζί με 100γρ κορν φλάουρ, 200γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
- Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κτσ φυτικό βούτυρο και 2 βανιλίνες
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε όλο το ταψί με ινδοκάρυδο
- Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Η νηστίσιμη χιονούλα είναι έτοιμη πεντανόστιμη που θα την φτιάχνεται σε περιόδους νηστείας συνέχεια
Καλή σας επιτυχία!!