20'
Χρόνος Εκτέλεσης
10'
Χρόνος Αναμονής
10'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Κομμάτια
Φτιάξτε και εντυπωσιάστε πεντανόστιμα και εύκολα Καρυδάτα!!!Σε κάθε σας τραπέζι!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη:
- 200 γρ καρύδι
- 15 γρ αλεύρι
- 1 κτγ κανέλα σε σκόνη
- 1 κτσ κακάο σε σκόνη
- 2 βανίλιες
- 110 γρ ασπράδι αυγού
- 150 γρ ζάχαρη
Για την γέμιση:
- 300 γρ nutella
Εκτέλεση
- Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε 200 γρ καρύδια.
- Προσθέτουμε 15 γρ αλεύρι, 1 κτγ κανέλα σκόνη, 1 κτσ κακάο σκόνη και αναμιγνύουμε με τα καρύδια.
- Σ ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 110 γρ ασπράδι αυγού και το χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας σταδιακά 150 γρ ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και 2 βανιλίνες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Με μια μαριζ προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα των καρυδιών και ανακατεύουμε κάνοντας απαλές κινήσεις ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Γεμίζουμε το κορνέ με το μείγμα και σ’ενα ταψι στρωμένο με λαδόκολλα σχηματίζουμε τα καρυδάτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10′ λεπτά στους 180c
- Αφήνουμε να κρυώσουν 10′ λεπτά
- Βάζουμε 300 γρ nutella σ ενα κορνε και γεμίζουμε τα καρυδάτα.
- Τα κλείνουμε και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε μαζί με τον καφέ μας, το τσάι μας.
Καλή σας Επιτυχία!!!