10'
Χρόνος Εκτέλεσης
10'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 βανιλίνες
- 80 γρ κακάο
- 500 γρ γάλα αμυγδάλου
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 1 κτσ ξύδι
- 400 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 γρ κουβερτούρα
- 190 γρ νερό
- 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Ξεκιναμε ρίχνοντας στο μπολ 500γρ γάλα αμυγδάλου,100γρ ηλιέλαιο,400γρ ζάχαρη,500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,80γρ κακάο σκόνη και ανακατεύουμε με αναδευτηρα χειρος, ώσπου να γίνει λεια ζύμη
- Έπειτα προσθετουμε 100γρ σταγονες κουβερτούρας και ανακατευουμε με μια μαριζ, βάζουμε 1 πρεζα αλάτι, 1κτσ ξύδι και ανακατευουμε
- Ρίχνουμε 2 βανιλιες και 1κτγ μαγειρικη σοδα και ανακετυουμε καλα
- Σένα ταψάκι 25×30 που εχουμε αλειψει με ελαιολαδο και αλευρι ριχνουμε το μειγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις για 40-50′ λεπτα στους 180c
- Κοβουμε σε κομμάτια 400γρ κουβερτούρα τη βάζουμε σ ένα τηγανι με 190 γρ νερό και ανακατευουμε με μια μαριζ συνεχως μεχρι να λιωσει.Επειτα τη ριχνουμε σ ενα μπολ και χτυπαμε με μιξερ μεχρι να γινει κρεμα
- Τη βαζουμε σε σακουλα κορνε και στολιζουμε το γλυκο μας.
Κοβουμε σε κομματια και το γλυκο μας ειναι ετοιμο το απολαυσουμε!!! Το γλυκο διατηρειται εκτος ψυγειου!
Καλη σας απολαυση!!!