fbpx

Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

10'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 2 βανιλίνες
  • 80 γρ κακάο
  • 500 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 1 κτσ ξύδι
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ κουβερτούρα
  • 190 γρ νερό
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  1. Ξεκιναμε ρίχνοντας στο μπολ 500γρ γάλα αμυγδάλου,100γρ ηλιέλαιο,400γρ ζάχαρη,500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,80γρ κακάο σκόνη και ανακατεύουμε με αναδευτηρα χειρος, ώσπου να γίνει λεια ζύμη
  2. Έπειτα προσθετουμε 100γρ σταγονες κουβερτούρας και ανακατευουμε με μια μαριζ, βάζουμε 1 πρεζα αλάτι, 1κτσ ξύδι και ανακατευουμε
  3. Ρίχνουμε 2 βανιλιες και 1κτγ μαγειρικη σοδα και ανακετυουμε καλα
  4. Σένα ταψάκι 25×30 που εχουμε αλειψει με ελαιολαδο και αλευρι ριχνουμε το μειγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμενο  φουρνο στις αντιστασεις για 40-50′ λεπτα στους 180c
  5. Κοβουμε σε κομμάτια 400γρ κουβερτούρα τη βάζουμε σ ένα τηγανι με 190 γρ νερό και ανακατευουμε με μια μαριζ συνεχως μεχρι να λιωσει.Επειτα τη ριχνουμε σ ενα μπολ και χτυπαμε με μιξερ μεχρι να γινει κρεμα
  6. Τη βαζουμε σε σακουλα κορνε και στολιζουμε το γλυκο μας.

Κοβουμε σε κομματια και το γλυκο μας ειναι ετοιμο το απολαυσουμε!!! Το γλυκο διατηρειται εκτος ψυγειου!

Καλη σας απολαυση!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top