10'
Χρόνος Εκτέλεσης
50-60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Κέικ νηστίσιμο τρουφάτο με γλάσο σοκολάτας που θα φτιάχνετε συνέχεια!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κέικ:
- 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 300 γρ ζάχαρη
- 250 γρ ηλιέλαιο
- 400 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο σοκολάτας
- 350 γρ νερό
- 50 γρ κακάο σκόνη
- 130 γρ ζάχαρη
- 10 γρ ηλιέλαιο
- 30 γρ κορν φλάουρ
- 1 βανιλίνη
Ταψάκι 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι ,το ηλιέλαιο, την σόδα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη , τις βανιλίνες ,το ξύσμα πορτοκάλι , το μπέικεν και ανακατεύουμε για λίγο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας το.
- Σε ένα ταψάκι(αντικολλητικό) 25χ30 αλείφουμε ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το κακάο, την ζάχαρη , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την βανιλίνη.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο πάνω στο κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Το πιο νόστιμο κέικ τρουφάτο νηστίσιμο που θα ενθουσιαστείτε.
Φτιάξτε το για οποιαδήποτε περίσταση και θα σας ζητάνε συνταγή!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :