15΄
Χρόνος Εκτέλεσης
20'-22' λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
40
Μελομακάρονα
Αγαπημένα μελομακάρονα μελωμένα μέχρι μέσα!! Συνταγή χωρίς σιμιγδάλι
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 250 γρ νερό
- 300 γρ ζάχαρη
- 100 γρ μέλι
- 140 γρ χυμό πορτοκάλι
- 1 στικ κανέλας
Για τη ζύμη
- 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 120 γρ ζάχαρη
- 140 γρ χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ ηλιέλαιο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανιλίνη
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ κανέλα
- 1/6 κτγ γαρίφαλο
Για το πασπάλισμα
- Μέλι
- Τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, 1 στικ κανέλας, τον χυμό πορτοκάλι και μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι ,την κανέλα, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκάλι, την βανιλίνη, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.
- Μετράμε το κάθε μελομακάρονο να ναι 25 γρ . τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να δώσουμε σχήμα και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-22 λεπτά στους 170 c.
- Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο απευθείας τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό μέσα στο σιρόπι.
- Τα πασπαλίζουμε με μέλι και τριμμένο καρύδι.
Τα πιο νόστιμα και μελωμένα μελομακάρονα για φέτος τις γιόρτες!!
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!
Δείτε το βίντεο εδώ: