fbpx

Νόστιμη συνταγή Ρολό με πατάτες που δεν έχετε μαγειρέψει ακόμη !

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

50'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

6

Μερίδες

Η πιο νόστιμή συνταγή για ρολό με πατάτες που δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ το μόνο σίγουρο! θα σας αρέσει πάρα πολύ!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά 
  • 1 χοιρινό λουκάνικο(120γρ)
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1 κτσ μουστάρδα
  • 50 γρ ψωμί(ψίχα)+λίγο νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/2 κτσ αλάτι
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ πιπέρι
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 4 βραστά αυγά
  • Λίγο μοτσαρέλα
  • γκούντα 
  • 5 μεσαίες πατάτες
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο 
  • 250 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κτγ πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ νερό
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ελαιόλαδο 

Ταψί 37χ28 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 700γρ μοσχαρίσιο κιμά, 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε 1 κτσ μουστάρδα , 1 μεσαίο αυγό , 1,2 κτγ αλάτι , 1 κτγ πάπρικα , 1/2 κτγ πιπέρι και 1 κτσ ελαιόλαδο.
  2. Μέσα σε ένα μπολάκι με μπαγιάτικο ψωμί(ψίχα) ρίχνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει.
  3. Στραγγίζουμε μετά από λίγο και προσθέτουμε το ψωμί μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Καθαρίζουμε το χωριάτικο λουκάνικο το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο μπολ.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
  6. Στρώνουμε σε μία λαδόκολλα  όλο το μείγμα.
  7. Βάζουμε στη σειρά τα 4 αυγά περίπου 3 πόντους απο την μέση προς τα εμάς και πασπαλίζουμε στις 2 πλευρές τριμμένη μοτσαρέλα και τριμμένο γκούντα (Προσοχή μην βάλετε πολύ και σας βγει στο ψήσιμο απο έξω).
  8. Πατάμε ελαφρώς τα τυριά με το χέρι μας.
  9. Πιάνουμε την λαδόκολλα από τις δύο άκρες από μπροστά και τις φέρνουμε πάνω από τα αυγά και στην συνέχεια ρολάρουμε σφιχτά μέχρι να φτάσουμε στο τέρμα .
  10. Τυλίγουμε και με μεμβράνη αν δεν σας φτάσει βάλτε και στα πλαινά και σφίξτε καλά κλείνοντας τις άκρες.
  11. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα, λίγο πριν βγάλουμε το ρολό από την κατάψυξη κόβουμε 5 μεσαίες πατάτες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί 37χ28 εκ.
  12. Πασπαλίζουμε με αλάτι , ρίγανη και ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε καλά.
  13. Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη ξετυλίγοντάς το προσεκτικά από την λαδόκολλα.
  14. Το βάζουμε στην μέση του ταψιού με την ένωση (εκεί που ενώνετε) να ακουμπάει στον πάτο του ταψιού.
  15. Βάζουμε και τις πατάτες ομοιόμορφα γύρω γύρω από το ρολό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 στους 180 c.
  16. Λίγη ώρα πριν το βγάλουμε από τον φούρνο φτιάχνουμε την σάλτσα ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι 250 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας , 200 γρ νερό ,  1 κτγ πελτέ ντομάτας , 1 κτγ αλάτι και 1 κτσ ελαιόλαδο, το βράζουμε για 2 λεπτά.
  17. Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο και αμέσως ρίχνουμε από πάνω και σε όλο το ταψί την σάλτσα που φτιάξαμε και το βάζουμε στον φούρνο ξανά για ακόμα 15 λεπτά στους 180 c.
  18. Μετά από 15 λεπτά το ρολό με την σάλτσα και τις πατάτες είναι έτοιμο το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε και μπορούμε να το σερβίρουμε και να το απολαύσουμε

Δείτε το βίντεο πιο κάτω

Είναι τόσο νόστιμο που όλοι θα σας ζητάνε και 2ο κομμάτι!!!Ιδανική συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι , για γιορτές και όπου αλλού σας αρέσει

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top