30'
Χρόνος Εκτέλεσης
240'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Δοκιμάστε αυτό το γλυκό Ψυγείου & θα το φτιάχνετε συνέχεια! Η οικογένεια σας θα το λατρέψει και φυσικά όσοι το δοκιμάσουν! Είναι τόσο σοκολατένιο και κρεμώδες που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ γάλα
- 120 γρ ζάχαρη
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 1 βανιλίνη
- 1 κρόκο
- 50 γρ βούτυρο
- 170 γρ κουβερτούρα 65% κακάο
- 200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 350 γρ πτι μπερ μπισκότα
- 150 γρ σοκολατούχο γάλα
- 200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 50 γρ ζάχαρη
- Κομμάτια Κουβερτούρας 65% κακάο
Πυρέξ 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 500γρ γάλα, 120 γρ ζάχαρη , 50 γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
- Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε 50 γρ βούτυρο, 1 κρόκο αυγού , 1 βανιλίνη , 170 γρ κουβερτούρα με 65% κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα
- Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ , σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα
- Λίγο πριν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο παίρνουμε ένα πυρέξ(25χ30) και βούτάμε μέσα σε 150 γρ σοκολατούχο γάλα 350 γρ μπισκότα πτι μπερ και κάνουμε 2 στρώσεις
- Αφού κάνουμε τις 2 στρώσεις ρίχνουμε από πάνω λίγο σοκολατούχο γάλα
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με το μίξερ
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 200γρ φυτική κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στην κρέμα
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ , στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα να είναι ομοιόμορφη σε όλο το πυρέξ
- Χτυπάμε 200 γρ κρέμα γάλακτος φυτική μαζί με 50 γρ ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί
- Την στρώνουμε πάνω από την μους σοκολάτας και στολίζουμε με νιφάδες από κουβερτούρα με 65% κακάο
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες
Μετά από 3 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο να τα απολαύσουμε. Είναι τόσο νόστιμο που θα ενθουσιαστείτε
Καλή σας επιτυχία!!!