fbpx

ΣΟΥΠΕΡ ΚΡΕΜΩΔΕΣ – Γλυκό ψυγείου σοκολάτας Χωρίς ψήσιμο

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

240'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Δοκιμάστε αυτό το γλυκό Ψυγείου & θα το φτιάχνετε συνέχεια! Η οικογένεια σας θα το λατρέψει και φυσικά όσοι το δοκιμάσουν! Είναι τόσο σοκολατένιο και κρεμώδες που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ γάλα
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κρόκο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 170 γρ κουβερτούρα 65% κακάο
  • 200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ πτι μπερ μπισκότα
  • 150 γρ σοκολατούχο γάλα
  • 200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ ζάχαρη
  • Κομμάτια Κουβερτούρας 65% κακάο

Πυρέξ 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 500γρ γάλα, 120 γρ ζάχαρη , 50 γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε 50 γρ βούτυρο, 1 κρόκο αυγού , 1 βανιλίνη , 170 γρ κουβερτούρα με 65% κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα
  3. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ ,  σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα
  4. Λίγο πριν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο παίρνουμε ένα πυρέξ(25χ30) και βούτάμε μέσα σε 150 γρ σοκολατούχο γάλα 350 γρ μπισκότα πτι μπερ και κάνουμε 2 στρώσεις
  5. Αφού κάνουμε τις 2 στρώσεις ρίχνουμε από πάνω λίγο σοκολατούχο γάλα
  6. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με το μίξερ
  7. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 200γρ φυτική κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στην κρέμα
  8. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ , στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα να είναι ομοιόμορφη σε όλο το πυρέξ
  9. Χτυπάμε 200 γρ κρέμα γάλακτος φυτική μαζί με 50 γρ ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί
  10. Την στρώνουμε πάνω από την μους σοκολάτας και στολίζουμε με νιφάδες από κουβερτούρα με 65% κακάο
  11. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες

Μετά από 3 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο να τα απολαύσουμε. Είναι τόσο νόστιμο που θα ενθουσιαστείτε

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top