fbpx

Παγωτό (με λίγο ζάχαρη & Λιπαρά)

25'

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Παγωτό (με λίγο ζάχαρη & Λιπαρά)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 κτσ Stevia (ζάχαρη)
  • 2 πακέτα(86γρ)άνθος αραβοσίτου βανίλια-2 packets(86gr)
  • 1 λίτρο γάλα 1,5%λιπαρά
  • 500 γρ μόρφατ κρέμα
  • 60 γρ καρύδια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους 2 κρόκους, 2κτσ ζάχαρη στέβια και τα 2 πακέτα άνθος αραβοσίτου βανίλια
  2. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους 300 ml γάλα και στην κατσαρόλα μας 700 ml .
  3. Την κατσαρόλα με το γάλα  την βάζουμε στην φωτιά και το ζεσταίνουμε. Αφού ζεσταθεί αρκετα το γάλα στην κατσαρόλα αποσύρουμε και με την βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους
  4. Το ξανά ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλο το μείγμα και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει
  5. Έπειτα το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.Μετά το βάζουμε  στο ψυγείο για 1 ώρα
  6. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 500γρ μορφατ κρέμα .Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει
  7. Ύστερα ρίχνουμε κι το άλλο μείγμα σιγά σιγά μέσα στα μόρφατ μας.Προσθέτουμε και τα καρύδια και τοποθετούμε σε μια φορμα 10χ35 στην κατάψυξη.
  8. Πολύ σημαντικό βγάζουμε το παγωτό μας κάθε 1/2 ώρα από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε για τις πρώτες 3 ώρες.Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η κρυσταλλοποίηση λόγω χαμηλών λιπαρών

Καλή Σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top