30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
10'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
9
Κομμάτια
Πανεύκολες Πιτούλες στο Τηγάνι με Τυρί & Γιαούρτι!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη:
- 200 γρ χλιαρό γάλα
- 200 γρ χλιαρό νερό
- 7-9 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1,5 κτσ αλάτι
- 680 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 3 κτσ ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ τυρί τσένταρ
- 100 γρ τυρί ρεγκάτο
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ χλιαρό γάλα,200 γρ χλιαρό νερό,7-9γρ ξηρή μαγιά,1 κτσ ζάχαρη, 3κτσ ελαιόλαδο, το μισο αλευρι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε 1,5 κτσ αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα
- Ετοιμαζουμε τη γεμιση και σ ένα μπολ ανακατεύουμε 200γρ στραγγιστό γιαούρτι, 150γρ τυρί τσένταρ και 100 γρ τυρι ρεγκατο
- Όταν περάσει 1 ώρα ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμ και τη ρολάρουμε κάνοντας ενα μπαστούνι ,την χωρίζουμε σε ίσα 9 κομμάτια
- Κάνουμε το κάθε ζυμαράκι μπαλάκι , καλύπτουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε για 10′ λεπτά να ξεκουραστουν
- Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη , βάζουμε 1 κτσ από τη γέμιση, κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες, πατάμε με το χέρι κι έπειτα λίγο με τον πλάστη ώστε να γίνουν πλατιές πιτούλες
- Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να βάλουμε λάδι, μέχρι να ροδίσουν και απ τις δυο πλευρές
Οι πιτούλες μας είναι έτοιμες και λαχταριστές να τις απολαύσετε εσεις και η οικογένειά σας!
Καλή σας Επιτυχία!