fbpx

Πανεύκολες Πιτούλες στο Τηγάνι με Τυρί & Γιαούρτι!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

10'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

9

Κομμάτια

Πανεύκολες Πιτούλες στο Τηγάνι με Τυρί & Γιαούρτι!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ χλιαρό γάλα
  • 200 γρ χλιαρό νερό
  • 7-9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1,5 κτσ αλάτι
  • 680 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 3 κτσ ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ τυρί τσένταρ
  • 100 γρ τυρί ρεγκάτο

 

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ χλιαρό γάλα,200 γρ χλιαρό νερό,7-9γρ ξηρή μαγιά,1 κτσ ζάχαρη, 3κτσ ελαιόλαδο, το μισο αλευρι και ανακατεύουμε
  2. Προσθέτουμε 1,5 κτσ αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
  3. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα
  4. Ετοιμαζουμε τη γεμιση και σ ένα μπολ ανακατεύουμε 200γρ στραγγιστό γιαούρτι, 150γρ τυρί τσένταρ και 100 γρ τυρι ρεγκατο
  5. Όταν περάσει 1 ώρα ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμ και τη ρολάρουμε κάνοντας ενα μπαστούνι ,την χωρίζουμε σε  ίσα 9 κομμάτια
  6. Κάνουμε το κάθε ζυμαράκι μπαλάκι , καλύπτουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε για 10′ λεπτά να ξεκουραστουν
  7. Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι  με τον πλάστη , βάζουμε 1 κτσ από τη γέμιση, κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες, πατάμε με το χέρι κι έπειτα λίγο με τον πλάστη ώστε να γίνουν πλατιές πιτούλες
  8. Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να βάλουμε λάδι, μέχρι να ροδίσουν και απ τις δυο πλευρές

Οι πιτούλες μας είναι έτοιμες και λαχταριστές να τις απολαύσετε εσεις και η οικογένειά σας!

Καλή σας Επιτυχία!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top