30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
25
Μικρά Κομμάτια
Εύκολη Τυρόπιτα (Επαγγελματική Γέμιση)
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη γέμιση:
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 1,5 κτγ αλάτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κρόκο
- 70 γρ βούτυρο
- 150 γρ γραβιέρα
- 400 γρ τυρί φέτα
Για τη Ζύμη:
- 650 γρ φύλλο για πίτες
- 200 γρ λιωμένο βούτυρο
- 330 μλ σόδα
Ταψί 36 εκ.
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα, 200γρ σιμιγδάλι ψιλό, 1,5 κτγ αλάτι, 50γρκορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
- Όταν πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο , λίγο μοσχοκάρυδο, 70 γρ βούτυρο, 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα, 400γρ τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά
- Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη
- Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε, συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ. βαζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βουτυρο.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλίζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο
- Μόλις συμπληρώσουμε 6 φύλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ
- Καλύπτουμε με ακόμη 6 φυλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμενο βουτυρο
- Αφού τελειώσουμε με τα φυλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια
- Ριχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c
- Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε
Η πίτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε τόσο νόστιμη και τραγανή με μια επαγγελματική γέμιση που θα την λατρέψετε
Καλή σας επιτυχία!!