fbpx

Εύκολη Τυρόπιτα (Επαγγελματική Γέμιση)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

25

Μικρά Κομμάτια

Εύκολη Τυρόπιτα (Επαγγελματική Γέμιση)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη γέμιση:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ βούτυρο
  • 150 γρ γραβιέρα
  • 400 γρ τυρί φέτα

Για τη Ζύμη:

  • 650 γρ φύλλο για πίτες
  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 330 μλ σόδα

Ταψί 36 εκ. 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα, 200γρ σιμιγδάλι ψιλό, 1,5 κτγ αλάτι, 50γρκορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
  2. Όταν πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο , λίγο μοσχοκάρυδο, 70 γρ βούτυρο, 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα, 400γρ τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά
  3. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη
  4. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε, συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ. βαζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βουτυρο.
  5. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλίζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο
  6. Μόλις συμπληρώσουμε 6 φύλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ
  7. Καλύπτουμε με ακόμη 6 φυλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμενο βουτυρο
  8. Αφού τελειώσουμε με τα φυλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια
  9. Ριχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c
  10. Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε

Η πίτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε τόσο νόστιμη και τραγανή με μια επαγγελματική γέμιση που θα την λατρέψετε

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top