fbpx

Πανεύκολη Λαγάνα Χωρίς Μίξερ & Χωρίς Ζύμωμα – Τραγανή Λαγάνα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος αναμονής

30' -40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

2

Λαγάνες

Πανεύκολη Λαγάνα Χωρίς Μίξερ & Χωρίς Ζύμωμα - Τραγανή Λαγάνα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 900 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 550 γρ νερό
  • 14 γρ ξηρή μαγιά
  • 3 κτσ ταχίνι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 2 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ξύδι βαλσάμικο
  • ελαιόλαδο+σιμιγδάλι

Για το άλειμμα:

  • 3 κτσ μέλι σουσούρα
  • Λίγο νερό
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε να κάνουμε την λαγάνα ρίχνοντας σε ένα μπολ 550γρ νερό, 14γρ ξηρή μαγιά, 1κτσ ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 3κτσ ταχίνι, 450γρ  αλεύρι , 1κτσ ξύδι βαλσάμικο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 450γρ αλεύρι και 2κτγ αλάτι και ανακατεύουμε καλά
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει καλά για τουλάχιστον 2 ώρες
  4. Μετά από 2 ώρες εχει διπλασιαστεί η ζύμη και αφού την κάνουμε μια μπάλα την χωρίζουμε στα 2. Σε μια γάστρα παίρνουμε αρχικά το καπάκι και αφού το αλείψουμε με ελαιόλαδο θα το πασπαλίσουμε με σιμιγδάλι για να μην μας κολλήσει η λαγάνα.Το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και στην γάστρα. Ανοίγουμε με τα χέρια μας καλά την πρώτη λαγάνα και την βάζουμε στο καπάκι της γάστρας.Το ίδιο κάνουμε και με την δεύτερη
  5. Θα τις αφήσουμε 1/2 ώρα ακόμα να ξεκουραστούν. Μόλις περάσει η 1/2 ώρα σε ένα μπολάκι θα ρίξουμε μελι με νερό και θα αλείψουμε καλά όλη την επιφάνεια της λαγανας
  6. Έπειτα θα κάνουμε λακούβες σε όλη την επιφάνεια με τα δάχτυλά μας
  7. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-40 λεπτά στους 180 C

Οι λαγάνες είναι έτοιμες μοσχομυριστες τραγανές απο έξω και μαλακές από μέσα η καλύτερη επιλογή για την Κ.Δευτέρα,που θα σας ξετρελάνει

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top