20'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
40'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Κομμάτια
Παραδοσιακό και εύκολο εκμέκ ταψιού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι
- 500 γρ νερό
- 500 γρ ζάχαρη
- Φλούδες από 1 λεμονι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για την βάση
- 450 γρ κανταίφι
- 200 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 κρόκοι από μέτρια αυγά
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 50 γρ βούτυρο
Για την σαντιγί
- 400 γρ κρέμα γάλακτος φυτική(κρύα)
- 50 γρ ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
- Φιστίκι Αιγίνης
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη , το νερό , τις φλούδες λεμονιού και τον χυμό λεμόνι.
- Βράζουμε για 1 λεπτό.
- Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταίφι με τα χέρια μας .
- Σε ένα ταψί 25χ30 βουτυρώνουμε και βάζουμε το κανταίφι.
- Το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 200 c.
- Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο καυτό κανταίφι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ , τους 2 κρόκους ,τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κανταίφι και την στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Πασπαλίζουμε φιστίκι Αιγίνης και το πιο νόστιμο εκμέκ κενταίφι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!
Ενα παραδοσιακό γλυκό για όλες τις εποχές του χρόνου!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο :