fbpx

Παραδοσιακό Εκμέκ Καταΐφι στο ταψί εύκολα και γρήγορα!!

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Κομμάτια

Παραδοσιακό και εύκολο εκμέκ ταψιού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι

  • 500 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη
  • Φλούδες από 1 λεμονι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για την βάση

  • 450 γρ κανταίφι
  • 200 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 κρόκοι από μέτρια αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 50 γρ βούτυρο

Για την σαντιγί

  • 400 γρ κρέμα γάλακτος φυτική(κρύα)
  • 50 γρ ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

  • Φιστίκι Αιγίνης


Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη , το νερό , τις φλούδες λεμονιού και τον χυμό λεμόνι.
  2. Βράζουμε για 1 λεπτό.
  3. Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταίφι με τα χέρια μας .
  4. Σε ένα ταψί 25χ30 βουτυρώνουμε και βάζουμε το κανταίφι.
  5. Το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 200 c.
  6. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο καυτό κανταίφι και το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ , τους 2 κρόκους ,τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  8. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  9. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κανταίφι και την στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
  10. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  11. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  12. Πασπαλίζουμε φιστίκι Αιγίνης και το πιο νόστιμο εκμέκ κενταίφι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!

Ενα παραδοσιακό γλυκό για όλες τις εποχές του χρόνου!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN