30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
14
Πατατοκροκέτες
Οι πιο νόστιμες πατατοκροκέτες με τυρί που έχετε δοκιμάσει!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
600-650 γρ πατάτες- 2 κτγ αλάτι
- 80 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι
- 200 γρ τυρί μοτσαρέλα
Για το χυλό
- 2 μέτρια αυγά
- Λίγο αλάτι
- 110 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 100 γρ γάλα
Για το πασπάλισμα
- 200 γρ φρυγανιά
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κομμάτια και βράζουμε τις πατάτες.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε κανοντάς τες πουρέ.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι , μοσχοκάρυδο , αλεύρι Γ.ο.χ , πιπέρι και τις ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την μοτσαρέλα.
- Παίρνουμε μια ποσότητα με ένα κουτάλι σούπας .
- Με λαδωμένα χέρια πατάμε ελαφρώς και βάζουμε στο κέντρο 1 κυβάκι από την μοτσαρέλα.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε για 1/2 ώρα στην κατάψυξη.
- Σε ένα μπολ σπάσμε τα αυγά , προσθέτουμε λίγο αλάτι , το γάλα και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα ένας χυλός.
- Σε ένα πιάτο ρίχνουμε την φρυγανιά.
- Βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια στον χυλό και έπειτα στην φρυγανιά.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία σε σε όλα και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Οι πιο νόστιμες πατατοκροκέτες που έχετε δοκιμάσει. όλοι θα σας ζητάνε συνταγή!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :