20'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
1
Σκορδαλιά
Πεντανόστιμη Σκορδαλιά ( Αλιάδα) Παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού!! Συνοδεύεται με μπακαλιάρο
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 800 γρ πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
- 40 γρ λευκό ξύδι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Μαιντανό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
- Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με αλάτι μέχρι που να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά
- Τις στραγγίζουμε αφού βράσουν και όπως είναι ζεστές ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις μισές
- Προσθέτουμε 100 γρ ηλιέλαιο , 1κτγ αλάτι , 3 σκελίδες σκόρδου, 40 γρ λευκό ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή
- Το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ, συνεχίζουμε και στον πολυκόφτη ρίχνουμε 100 γρ ελαιόλαδο , τον χυμό από 1/2 λεμόνι και τις υπόλοιπες πατάτες
- Χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν μεταξύ τους
- Σερβίρουμε με λίγο μαιντανό
Η γεύση και η υφή απλά υπέροχη για μια πεντανόστιμη σκορδαλιά που γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα
Καλή σας επιτυχία!!!