fbpx

Πεντανόστιμη Σκορδαλιά (Αλιάδα)

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

1

Σκορδαλιά

Πεντανόστιμη Σκορδαλιά ( Αλιάδα) Παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού!! Συνοδεύεται με μπακαλιάρο

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 800 γρ πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 40 γρ λευκό ξύδι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Μαιντανό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με αλάτι μέχρι που να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά
  3. Τις στραγγίζουμε αφού βράσουν και όπως είναι ζεστές ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις μισές
  4. Προσθέτουμε 100 γρ ηλιέλαιο , 1κτγ αλάτι ,  3 σκελίδες σκόρδου, 40 γρ λευκό ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή
  5. Το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ, συνεχίζουμε και στον πολυκόφτη ρίχνουμε 100 γρ ελαιόλαδο , τον χυμό από 1/2 λεμόνι και τις υπόλοιπες πατάτες
  6. Χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή
  7. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν μεταξύ τους
  8. Σερβίρουμε με λίγο μαιντανό

Η γεύση και η υφή απλά υπέροχη για μια πεντανόστιμη σκορδαλιά που γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top