15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
8
Ψωμάκια
Η καλύτερη ζύμη για τα πιο αφράτα ψωμάκια με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 550 γρ αλεύρι Αμερικής με 13,20% πρωτείνη
- 2 μέτρια αυγά
- 300 γρ γάλα
- 8-9 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτγ ζάχαρη
- 1,5 κτγ αλάτι
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κτσ γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα. την μαγιά , την ζάχαρη ,τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι (αλεύρι Αμερικής με 13,20 % πρωτείνη).και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς καθόλου σβόλους.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες σκεπασμένη με μια μεμβράνη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια των 130 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια μεμβράνη.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με 1 κτσ γάλα και αλείφουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά όλα τα ψωμάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180 c.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα τυλίγουμε ένα ένα με μεμβράνη για να τα διατηρήσουμε.
- Τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!
Η καλύτερη ζύμη με τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ στο σπίτι.
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :