fbpx

Ψωμάκια με εκπληκτική ζύμη ,μαλακά και αφράτα σαν σύννεφο!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

3 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

8

Ψωμάκια

Η καλύτερη ζύμη για τα πιο αφράτα ψωμάκια με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 550 γρ αλεύρι Αμερικής με 13,20% πρωτείνη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 300 γρ γάλα
  • 8-9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κτσ γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα. την μαγιά , την ζάχαρη ,τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι (αλεύρι Αμερικής με 13,20 % πρωτείνη).και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς καθόλου σβόλους.
  3. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη.
  5. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες σκεπασμένη με μια μεμβράνη.
  6. Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια των 130 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
  7. Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια μεμβράνη.
  8. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με 1 κτσ γάλα και αλείφουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά όλα τα ψωμάκια.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180 c.
  10. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα τυλίγουμε ένα ένα με μεμβράνη για να τα διατηρήσουμε.
  11. Τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!

Η καλύτερη ζύμη με τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ στο σπίτι.

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN