15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
30-35 λεπτά
Χρόνος Βρασίματος
Εύκολο
Δυσκολία
5-6
Μερίδες
Ρεβίθια με κριθαράκι στην κατσαρόλα!! Υγιεινή Συνταγή για όλη την οικογένεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 600 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 300 γρ χοντρό κριθαράκι
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κτγ πελτέ ντομάτας
- 1 λίτρο ζωμό που βράσαμε τα ρεβίθια
- πιπέρι
- 2 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια(300 γρ.) για περίπου 8-12 ώρες.
- Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
- Κρατάμε 1 λίτρο από το ζωμό που έβρασαν τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα σουρώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα καρότα και τα προσθέτουμε και κείνα μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
- Κόβουμε την πιπεριά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, τον πελτέ ντομάτα και μαγειρεύουμε με μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τον ζωμό που τα βράσαμε.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Αν προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Σερβίρουμε χυλωμένα όπως είναι μαζί με αντζούγιες , ταραμά και ελιές!!!
ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας!! Συνταγή για όλη την οικογένεια!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ: