fbpx

Ρεβίθια με Κριθαράκι στην κατσαρόλα!! Ότι καλύτερο για τον οργανισμό

15 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

30-35 λεπτά

Χρόνος Βρασίματος

Εύκολο

Δυσκολία

5-6

Μερίδες

Ρεβίθια με κριθαράκι στην κατσαρόλα!! Υγιεινή Συνταγή για όλη την οικογένεια!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 600 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 300 γρ χοντρό κριθαράκι
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κτγ πελτέ ντομάτας
  • 1 λίτρο ζωμό που βράσαμε τα ρεβίθια
  • πιπέρι
  • 2 κτγ αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια(300 γρ.) για περίπου 8-12 ώρες.
  2. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε.
  3. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
  4. Κρατάμε 1 λίτρο από το ζωμό που έβρασαν τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα σουρώνουμε.
  5. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  6. Κόβουμε τα καρότα και τα προσθέτουμε και κείνα μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
  7. Κόβουμε την πιπεριά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί.
  8. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό.
  9. Ρίχνουμε το κριθαράκι, τον πελτέ ντομάτα και μαγειρεύουμε με μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  10. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τον ζωμό που τα βράσαμε.
  11. Προσθέτουμε το πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  12. Αν προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  13. Σερβίρουμε χυλωμένα όπως είναι μαζί με αντζούγιες , ταραμά και ελιές!!!

ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας!! Συνταγή για όλη την οικογένεια!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN