10΄
Χρόνος Εκτέλεσης
40-50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
1
Ρολό αλλαντικών
Φτιάξτε αυτήν την συνταγή με το πιο νόστιμο ρολό αλλαντικών χωρίς μαγιά και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ γιαούρτι
- 2 μέτρια αυγά
- 100 γρ νερό
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτσ αλάτι
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
Για την γέμιση
- 150 γρ τυρί έμενταλ
- 200 γρ ζαμπόν
- 1 ντομάτα
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
- Λίγο αλάτι
- Ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδου
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , τα αυγά , το νερό , το αλάτι , το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι , το μπέικεν , το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ξεκουράζουμε την ζύμη για 15 λεπτά.
- Ανοίγουμε με ένα πλάστη την ζύμη περίπου 2-3 πόντους και κόβουμε τις άκρες για να δώσουμε τετράγωνο σχήμα.
- Τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια τυρί έμενταλ και τοποθετούμε φέτες από ζαμπόν πάνω από το τριμμένο τυρί.
- Ρόλάρουμε την ζύμη ομοιόμορφα.
- Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολάκι με ένα πιρούνι 1 αυγό.
- Στην μία άκρη της ζύμης αλείφουμε πέρα για πέρα με ένα πινέλο αυγό για να μπορέσει να κολλήσει και να μην μας ανοίξει.
- Κόβουμε τις άκρες της ζύμης και κλείνουμε καλά για να μην βγουν έξω κατά το ψήσιμο τα αλλαντικά.
- Κόβουμε σε φέτες 1 ντομάτα.
- Χαράζουμε την ζύμη και βάζουμε μέσα φέτες από ντομάτα.
- Στο μπολάκι με το χτυπημένο αυγό προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδου , αλάτι ,ελαιόλαδο ,ρίγανη και αλείφουμε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 180 c.
Το πιο νόστιμο και εύκολο ρολό αλλαντικών είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας!!
Η γεύση του είναι όπως της πίτσας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :